Ahmet Ali CANBAZ


ÖMER BEZCİ; BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

O bir iş adamı... O bir yönetici... O bir eğitimci... O bir siyasetçi... Hepsinden önemlisi o bir gönül insanı ve dava adamı.


ÖMER BEZCİ; BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

O bir iş adamı...

O bir yönetici...

O bir eğitimci...

O bir siyasetçi...

Hepsinden önemlisi o bir gönül insanı ve dava adamı.

Ömer BEZCİ Saygıdeğer, arkadaşım, değerli dostum, siyasetçi; MHP Çankırı /Orta ilçe belediye başkan adayı;

Yıllar önce Çankırı Orta kazasından ayrılıp ekmeği peşinde koşan, ama "Orta ilçesinden, sıla-i Rahimden de asla kopmayan" bir ayağı hep Orta ilçesinde olan, kalbi daima Orta'lı hemşehrilerinin sevgisi ile dolu atan, "Ömer BEZCİ"  başkanım dan sizlere bahsetmek istedim.!

İstanbul da pek çok üniversiteler, ilim, bilim çevrelerince tanınan, İstanbul takımlarından Beşiktaş Spor kulübü içerisinde aktif görevleri olan, dolu dolu bir insan..

Ömer Başkan; Sözünün ehli bir insan Tutamayacağı hiç bir sözü vermeyen, hatasında ısrar etmeyen, dobra, doğru, güvenilir insan.!

İnsanlık meziyetlerini insana hatırlatan, ayna gibi kendisinde insanın kendisini görebileceği içi - dışı bir insan.!

Ömer Başkan; Dili, huyu, karakteri, yolu yordamı, çevresi, icraatları güzel insan. Verilecek emanete sahip çıkabilecek, onu kendi canından bile aziz görecek, davasına, ülküsüne sadık mert insan.!

İnsanı heyecanlandıran, metafizik duygular yaşatan, en ümitsiz insanı bile sevindiren, mesut eden, yüzünde tebessüm, dilinde dua, elinde iyilik dağıtan güzel ülkem insanı.!

Bencil olmayan, hep ben, ben demeyen, hırslarına yenilmemiş, nefsine kul köle olmamış, Fedakar, hasbi, mütevazi, hasılı dünyevi'lik çıkarlar için değişmeyen, Dosdoğru, dimdik duran Muhabbeti, sevgiyi, şefkati, saygıyı, edebi, aşkı şiar edinmiş gerçek bir vatansever, ülkücü insan.!

Ömer Bey'in bir ayağı "Avrupa da, bir ayağı Türki cumhuriyet'lerindedir.” Her iki cenahtan makam, mevki sahibi kişilerle ciddi dostluk ve arkadaşlığı vardır. Buda farkı kültürlerden Orta ilçesine maddi manevi fikir, düşünce bazında güç katacaktır.

Ankara da, başta MHP olmak üzere, hemen hemen bütün siyasi partilerden arkadaşları vardır. Buda gösteriyor ki, ilçemizin ihtiyaç duyduğu her iş, konu ve problemlerin çözümünde, ciddi destek bulacaktır.!

Ömer bey; Orta ilçemizde inanıyorum ki, belediyemize yeni bir ruh, yeni bir kan taşıyacak, ilçemiz insanlarının dert, sorun ve yaşamına farklı bir güzellik, değişim sunacaktır.!

Zaten kendiside "Beni aday yapan tek şey Orta halkına hizmet etme aşkı" demektedir.
Ben maddi imkanları yerinde olan ve maddiyata ihtiyacı olmayan bir iş insanıyım. İşimi gücümü bırakıp aday olmamın tek sebebi, "Bizim Orta aşkımız ve Orta halkına hizmet etmek" isteyişimizdir,!

Ömer Başkan; Hiçbir zaman makam ve mevkilere göz dikmemiş, istememiş,  kendisini bilenler, aşkına tanık olanlar ancak tekliflerle gelmişlerdir. Oda asla milletine hizmetten kaçmamış elini taşın altına koymuştur.

Sonradan gelen nesillere gelecek vaat eden bu insanlar, gelip geçtikleri yerlerde gönlü darda maddi - manevi sıkıntı içerisindeki insanımıza hayat olurlar. Kendi hayatlarını hiçe sayarak, fedakâr gözü kara hizmet erleri olarak tarihe geçerler..

Günümüzde hemen hemen her coğrafyada geçmişte yaşamış ve bazı insanlar vardır ki onlar bulundukları iklime can, kalplere ışık, gönüllere ferahlık verirler. Ne var ki bu isimsiz kahramanların çoğundan haberimiz olmaz.

Başkan; Güçlü bir encümen kadrom, çalışma arkadaşlarım ile, Orta için çok iddialı ve elle tutulur, gözle görülür, maddi kaynaklar ve ciddi plan ve projeler ile Orta'ya hizmet aşkıyla varım diyor.

Bezci; Geniş katılımlı bir istişare grubu oluşturacaklarını ve kararları da burada tartışarak alacaklarını; Hatta belirli günlerde, "Hemşehrilerimiz günü" yapacaklarını. Dert, sorun ve önerileri bizzat yüz yüze dinleyerek, çözüm arayacaklarını da ifade ettiler bana..

- Orta modern bir şehir haline bürünecek
- Sosyal Konut Projeleri, 
- OSB.  Canlı Hayvan Pazarı, 
- Gündüz Çocuk Bakımevi, 
- Güneş Enerji Tarlası,  
- Kapalı Pazar Yeri, 
- Küçük Sanayi Sitesi,  
- Mesire Alanı gibi büyük projelerini kendisinden bizzat dinledim.!

Hatta gurbetçi kardeşlerimizle de irtibat halinde olacaklarını, bilgi alışverişinde bulunarak görüş ve önerilerinden istifade edeceklerini söylediler.!

Başkan; Orta’nın sorunlarını çok iyi bildiklerini, bunun için 16 akademisyen, mimar, mühendis ve şehir planlama'cıları ile akademik ve teknik çalışma yaptıklarının bilgisinide verdi..

Ömer Bezci; Bu projeler ve onlarca başka proje ile Orta ilçesinin çehresinin 5 yılda tamamen değişeceğini de vurguladı.

Ömer Bey; Bu projelerine kaynak sağlayacak Orta Belediyesi "Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfını"  kuracaklarını da sözlerine ekledi.

Ömer Başkan; Orta ilcesi için büyük bir prestij ve gelir saglayan Adalet Adliye'mizi de yeniden geri getireceklerini ve bunun için şimdiden Çalışma ve görüşmeler yaptıklarını da anlattı.!

Ömer bey; Orta Çankırı’nın en büyük ilçelerinden biri ve buraya bir MYO getirmek için çalıştıklarını, hatta buraya bir eğitim ve yurt binası yapımı için, bir iş adamından söz aldıklarını, göreve başlar başlamaz İlk kazmayı kuracaklarını da ifade etti.!

Ömer Bezci; Bundan böyle bütün siyasi görüşteki insanımıza ayrımsız hizmet vereceklerini, “ Yaparsa Cumhur ittifakı yapar" sloganıyla, Orta halkının
kazanacağını söyledi.!

Ben size yakinen tanıdığım bir güzel insanı anlattım. Diğer başkan adaylarımız da hep kıymetli ve değerli. Geçmişte belediye başkanlığı yapmış başkanlarımız da üzerlerine düşenleri ifa etmiş ve bayrak değişimi yapmışlardır.!

Rabbim hepsinden ayrı ayrı razı olsun. Vefat eden başkanlarımızın mekanları cennet, makamları alâ olsun inşallah..

Karar sizin! Orta' ilçemiz için kimler iyi hizmetler verecekse; O kadrolar, Orta' mız da kazansın, vesselam..

Ahmet Ali Canbaz 14/03/2024