Mehmet AKBACAK


MİLLETVEKİLİ OLURSUN AMA SİYASETÇİ OLMAK ZOR ARKADAŞ!

  KIRIM TÜRKLERİ


MİLLETVEKİLİ OLURSUN AMA SİYASETÇİ OLMAK ZOR ARKADAŞ!

     Maalesef ülkede seçilmek için çok fazla çaba göstermenin gereği yok. Partinin genel başkanıyla, MYK üyeleriyle veya parti meclisindeki birileriyle ilişkini rayına sokarsan, ilk yapılacak seçimde listede yerini alırsın. 70’li yıllarda hemen hemen her partide ön seçim yapılırdı. Koskoca bakanlar, bürokrasiye yıllarını vermiş bürokratlar partinin delegesini en ücra köyde de olsa bulur, hem kendisini tanıtır, hem de partilisini ve seçmenlerini tanımış olurdu.

     Yazıya neden bu girişle başladım, belki tahmin etmişsinizdir. CHP Düzce Milletvekili sayın Talih Özcan Yığılca’da belediye başkan adayını tanıtmak için yapmış olduğu toplantıda neler söylemiş. “ Önümüzde çok kıymetli bir kardeşimiz var. Önder kardeşim. Bir kere bu yola çıkıyorum demekle bu kararlılığı göstermekle gerçekten ben cesaretine hayranım. Gericiliğin, yozluğun, yobazlığın kol gezdiği bir yerde böyle bir kardeşimizin çıkması bana göre anlamlıdır”. Demiş. Haberi dinlerken yanımdaki CHP’li dostum “ Eyvah bu konuşmayla AKP Düzce’de en az 1-2 puan daha kazandı” diyerek tepki gösterdi. Gerçekten sıradan amatör bir siyasetçiye para versen bu sözleri söylemez. Gerçi sonra da en çok ifrit olduğum ‘sözlerim yanlış anlaşıldı’ manevrası ve özür dilemesi hiçbir işe yaramaz. Yığılcalı seçmenler CHP İl binasına siyah çelenk koyarak tepkilerini gösterdiler. Kıymetli yazar İbrahim Bilgin dostum siyaset nedir sorusuna verdiği cevap; şimdi bu konuya cuk diye oturdu. “Siyaset söz söyleme sanatıdır.”  Ağızdan çıkan sözle, yaydan çıkan oku geri döndüremezsiniz. Onun için başta siyasetçiler olmak üzere, yöneticiler, gazeteciler çok dikkatli olmak zorundalar. Onun için başlıkta belirttiğim gibi milletvekili olmak kolay, siyasetçi olmanın okulu yoktur, bu yüzden zordur.

                         KIRIM TÜRKLERİ

    Çerkeş’teki sokağımızın adı Tatar Sokak’dı. Arkadaki boş arsa için Tatarların derlerdi. Düzceye gelinceye kadar Tatarlar hakkında yalnız 1940’lı yıllarda Sibirya’ya sürgün edildiklerini biliyordum. 1992 olacak Kırım Türklerinin milli lideri Mustafa Cemil Düzce Öğretmenevinde verdiği konferansla Kırım Türkleri hakkında bilgi sahibi oldum. 32 yıl sonra Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün katkısıyla Burhaniye Mahallesi’nde Kırım Türkleri Kültür ve Eğitim Merkezi 9. Aralık günü soğuk ve yağışlı olmasına karşın 80 yaşlarına ulaşmış yeni ismi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu tarafından hizmete açıldı. Gösterilen belgeseli izlerken Karabağ’ı, Bosna’yı ve Gazze’yi düşündüm. İnşallah Gazze’de diğer yerler gibi barış gerçekleşir, insanlar huzur içinde yaşarlar. Başta Dr. Faruk Özlü olmak üzere dernek başkanı Burhan Tutkun beye ve yöneticilerine teşekkür ederim. 

      Kısa bir süre sonra Uzunmustafa’da Kafkasya göçmenleri içinde bir anıt yapılacağını sayın başkanımız müjde olarak duyurdu.Kalın Sağlıcakla.

Not: 15.Aralık.Cuma günü saat 19:30’da 23 Nisan Parkı’nda Eğitimci- Sendikacı İsmail Atay beyin konferansı yapılacaktır.