Mehmet AKBACAK


MAŞALLAH KURULMUŞ SAAT GİBİLER!


 

                  MAŞALLAH KURULMUŞ SAAT GİBİLER!

    ABD’li Demokrat Senatörlerin hazırladığı yasa tasarısında bakın neler var. “Temmuz 2016’dan bu yana, Türk yetkilileri darbe girişimine yardım etmekle ya da terörü desteklemekle suçladıkları on binlerce kişiyi gözaltına almış; gazetecileri, muhalefetteki siyasetçileri, karşıt görüşlüler ve diğerlerini tutuklamıştır. Türkiye hükümeti daha sert tedbirler almak için darbe girişimini gerekçe olarak kullanmıştır”. Haydaaa! Darbe girişimi 5. Yılına girerken, bu konuda açılan davaların büyük bir kısmının sonuçlandığı bugünlerde bu ne demek oluyor diye tam soracakken gerçek apaçık ortaya çıkıverdi.

      Biden ne demişti; “Erdoğan’ı muhalefeti destekleyerek seçimler yoluyla iktidardan indireceğiz”. Biden düğmeye basınca buradaki dostları hemen kolları sıvadılar. Kılıçdaroğlu ve Akşener aynı gece iki TV kanalına çıkarak açıklamalar yaptılar. İşin ilginci açıklamaların ana omurgası ABD’li senatörlerin hazırladığı yasa tasarısının değindiği konulardı.                 Kılıçdaroğlu’na gazeteci soruyor. Fetö’cüleri niye destekliyorsunuz? Cevap; “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Ahmet Altan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş boşu boşuna hapisteler” diyor. Aynı gece Akşener’de; “ 15 Temmuz’un bütün ağababaları gitti, ne kadar gariban varsa içeri de” diyor. 15 Temmuz’a kontrollü darbe diyenleden, 15 Temmuz’da ben Başbakan olacağım diyenlerden, ya da ABD’li generalin dediği gibi 15 Temmuz’da müttefiklerimiz tutuklanıyor diyenlerden ne beklenir. Ne Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi insanlar boşu boşuna yatıyor, ne de Akşener’in dediği gibi içerde garibanlar var, diyerek kurulmuş saat gibi görevlerini yerine getiriyorlar. Daha düne kadar Kılıçdaroğlu eski görüşünü terkedip darbeyi Fetö yaptı demişti. İden’dan sonra tekrar Kontrollü Darbe demeye başladı. Aslında 289 davadan 287’si karara bağlanmış. 1626 kişi ağırlaştırılmış müebbet, 1373 kişide müebbet cezası almış. Anlaşıldı siz bu milleti balık hafızasına sahip zannediyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Ülkesine ne hizmet edeni unutur, ne de ihanet edeni, herkes ayağını denk alsın.

          ‘FURKANCILARLA ELELE’

        Kamuoyunda geçen yıl yine Ramazan ayında Teravih namazı kılacağız diye yasaklı saatlerde ortaya çıkan bu grup  bu sefer de camilerde izinsiz İtifak yapmak için yasağı çiğnediler. Polisin müdahalesi sonrası Furkan’cıların lideri gözaltına alındı. Vay efendim! bu ne demek oluyor, insanlar ibadet özgürlüğünü kullanmayacaklar mı?. Burası İsrail mi gibi paylaşımlarla karşılaştık. Nerden nereye, bir zamanlar Aczmendiler’i Şeriat geliyor diye kullananlar, şimdi ise Furkan’cıların provakasyonlarını Erdoğan dini özgürlükleri engelliyor diye dindarların AK Parti’den koparmaya çalışıyorlar. Hani bir ara  anti- kapitalist Müslümanlar adı verilen‘solcuların’ çok sevdiği bir grup vardı  Gezi sırasında bunlar sahneye sürüldü. Şimdi de Furkancılar; amaç aynı senaryo ve oyuncular farklı.. Furkan’cıların elebaşısı hem Fetö’yü ve hem de PKK’yı açıkça savunuyor. Böylece Erdoğan karşıtlığı üzerinden kendilerine ‘laikçi, solcu, liberal, milliyetçi, muhafazakarım ‘ diyen gruplar bu senaryoda rol alıp ‘sözde dindar’ kesime destek veriyorlar. Sanki bu milleti Fadime Şahin’leri, Müslüm Gündüz’leri, Ali Kalkancı’ları, Aczmendi’leri unuttular sanıyorlar.Böyle bir ittifak Türkiye’yi demokrasiye götürmez, götürse götürse emperyalizmin kucağına götürür.

                 DIŞ POLİTİKADA ATAK

    Türkiye son zamanlarda Suriye, K.ırak, Libya, D.Akdeniz, Azerbaycan ve Ege konularında çok aktif politikalar gerçekleştirdi. Mısır, S. Arabistan ve BAE’likleriyle yapılan görüşmeler yoluyla Ortadoğu’da tekrar alanımızı genişletme çabasındalar. Muhalifler neden şimdiye kadar görüşmediniz diye eleştiriyorlar. Onları görüşmeye iten Türkiye’nin sahadaki gücüdür. Sahada gücünüz yoksa masada güçlü olamazsınız.Tarihte dün de böyleydi, bugünde böyle, yarında böyle olacaktır. Ramazan Bayramınızı tebrik ederim.

Kalın Sağlıcakla.