Mehmet AKBACAK


KATLİAM DEVAM EDİYOR!

BU NE BİÇİM DEĞİŞİM?


                                       KATLİAM DEVAM EDİYOR!

           7.Ekim’de başlayan İsrail terör Devleti’nin katliamları bir ay boyunca devam etmekte, korkarım daha da devam edecek gibi görünüyor. Bugüne kadar yaşamını kaybedenlerin sayısı 10 bini geçti. Buna karşılık insan hakları, demokrasi, özgürlük kavramlarının sahibi olduğunu söyleyen başta ABD ve Batı dünyası gözlerini kapatmış,  üstelik katliamlara da destek veriyor. Hastanelere, okullara sığınan sivil vatandaşları, bilhassa bebek, çocuk ve kadınları ayırt etmeden katlederken; aslında tüm insanlık katlediliyor. Yazıklar olsun sizin uygarlığınıza! Döktüğünüz kanlardan ömür boyu kurtulamayacaksınız. Katledilen o bebeler, o çocuklar yıllar boyu kabusunuz olacak.

         BM Genel Sekreteri Antonio Gutterres; “ Hamas tarafından gerçekleştirilen saldırıların bir boşlukta meydana gelmediğini de kabul etmek önemlidir. 56 yıldır boğucu bir işgale maruz kalmıştır. Erdoğan; “ Hamas terör örgütü değil kurtuluş ve mücahitler grubudur” derken, yeni seçilen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İ.P Genel Başkanı Akşener’se;“ Hamas bir terör örgütüdür.” Diyor. Benim anlamadığım İsrail’li yöneticilerle Türkiye’nin muhalif partilerinin aynı dili kullanmaları tesadüf olabilir mi?

Gerçi yıllardır PKK’ya açıkça terör örgütü diyemeyenlerle ittifak içinde olmaları ve Fetö’ye terör örgütünden cemaat diye bahsetmeleri de içrde ve dışarda ittifak içinde olduklarının kanıtı olmuyor mu? Yazıyı bitirmek üzereyken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Ankara’ya yeni gelmişti. Hava alanında alt düzeyde karanlıkta karşılanması, Hakan Fidan’ın mesafeli yaklaşımı ABD’ye verilen önemli mesajlardı.   

                                       BU NE BİÇİM DEĞİŞİM?

       28 Mayıs seçimlerinden bu yana Ana Muhalefet Partisi’nde yaşanan Genel Merkez’cilerle, Değişim yanlıları arasındaki ayrışma 4.Kasım’da yapılan CHP Kurultayı sonunda değişimcilerin desteklediği Özgür Özel genel başkan seçildi. Bazıları Özel’in kazanmasıyla CHP’nin değişeceğini söylüyorlar. Özel’in konuşmalarında ABD’ye, AB’ye, PKK’ya ve Fetö’ye karşı nasıl politika yapılacağını belirten bir sözü var mı?. Konuşmasında akılda kalan bir cümle var. “ Selam olsun Selahattin Demirtaş’a, selam olsun Osman Kavala’ya diye Kılıçdaroğlu’nun selam gönderdiklerine selam göndermesidir.

Napolyo’nun bir komutan hikayesi vardır hatırlarsınız, muharebeyi niye kaybettiniz sorusuna komutan birkaç neden var deyince; Napolyon say bakalım dediği zaman; 1- Yeteri kadar barutumuz yoktu deyince sus başka bir şey söyleme diye susturdu. Napolyon hesabı CHP’de ne değişti diye sorarsak Özgür Özel’de selamları sıraladı deyince; seçmen başka bir şey söylemesine gerek yok diyecektir. Değişen koltuk sahibi  aynı tas aynı hamam… Ne diyelim CHP seçmeninin kaderi bu olsa gerek. Bir yandan ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyeceksiniz, bir yandan da Mustafa Kemal’in askerlerine kurşun sıkanların siyasi temsilcilerine selam göndereceksiniz. Denizlerin, Mahirlerin, Hüseyinleri emperyalizme karşı mücadelelerini destekliyoruz diyeceksiniz, diğer yandan emperyalistlerin aparatlarıyla ittifak yapacaksınız. 15 Temmuz darbesini yaptıran ABD’ye gülücükler göndereceksiniz. Buna ne biçim değişim diye adama sorarlar…

                                                   İKİ ETKİNLİK

        4-5 Kasım tarihlerinde Akçakoca Belediyesinin sponsorluğunda 16. Akçakoca Palamut Turnuvası düzenlendi. 300 kişinin katıldığı turnuva başarılı şekilde sona erdi. Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a turnuvaya destek verdiği için ben dahil tüm briççiler adına teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir yerinden gelen katılımcılar  üç gün boyunca Akçakocan turizmine canlılık getirdikleri gibi Akçakoca’nın hem içerde ve hem de dışarda tanıtılmasına katkı sunmuş oldu. Milyarlarca reklam parası versen bu tanıtımı yapamazsın. Öyle ki; tüm oteller ve pansiyonlar dolmuş. Ayrıca Akçakoca Briç Kulübü Başkanı Ümit Koç başta olmak üzere tüm yöneticilerini bu güzel organizasyon için kutlarım.

      3. Kasım günü Belediyemizin hizmete açtığı 23 Nisan Parkı’nda Gazze’de katledilen bebeklerin, çocukların ve kadınların katili İsrail’i protesto, Gazze’de yaşayanlarla dayanışma içinde olmak üzere bir grup arkadaş Düzce Üniversitesi Doç.Dr. Fatih Özçelik hocamızın Filistin’in tarihi ve İsrail’in Filistin’de uyguladığı insanlık dışı kanlı saldırılarının tarihçesi hakkında bilgilendik. Özçelik hocamıza, Belediye Başkanımız sayın Dr. Faruk Özlü beye de arkadaşlarımın adına teşekkür ediyorum. İlerde başka konularda daha geniş katılımlı toplantılarda buluşmak dileğiyle. Kalın Sağlıcakla