Ahmet Ali CANBAZ


HACI ALI ÇAVUŞ (Bir güzel insan)

"Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber... Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü Peygamber."N.F.K


HACI ALI ÇAVUŞ (Bir güzel insan)

         

Yine dünyamızdan arka arkaya kıymet değer verdiğimiz akraba, dost, komşu  sevdiğimiz yıldızlar fani âlemden ahiret yurduna kaymaya devam ediyorlar.

"Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber... Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü Peygamber."N.F.K

Ali Çavuş; Kıymetli büyüğümüz, Orta kanlıca'mızın, Çankırı'mızın kıymetli evladı. Geniş bir çevreye sahip yardım sever dini bütün milliyetçi hayat dolu insanlardan birisiydi. Uzun zamandır muzdarip olduğu hastalıktan, yine kalkacak, hayata gülümseyecek dediğimiz beklenmedik bir anda, fani hayattan baki aleme göçün etti...

Adeta ölüm tarihini bilircesine etrafıyla helaleşen, hayır dua isteyen, ahirete yönelik vasiyetini bile bir bir anlatan tavsiyelerde bulunan güzel insan.

Ali Çavuş; insan olarak, iş adamı, dost akraba, aile reisi olarak, hayata hep pozitif dini ve milli pencereden bakmıştır. Etrafında her zaman yüzü gülen, muhabbet ehli güzel insanlar olurdu.

Sırtındaki dertlerin, acıların içerisinde of bile demeden, dert yanmadan Elhamdülillah yarab; senden gelen her şey ne güzel diye imtihan bilerek yaşamış huzuru ilahiye de öyle gitmiştir.

Bazı hastalıklar insanın "Şehit" olarak ölmesine vesiledir. İnşallah sizde şehitler kervanı da yerinizi almış olursunuz.
 

Biz yakın akrabaları dostları, arkadaşları, komşuları kıymetli Ali Çavuş Büyüğümüzden Dünya, ahiret adına çok şeyler öğrendik.

Hiç kaşı çatık asık suratlı görmedik.

Hatta asık suratlı insanları bile gülen yüzüyle ikna eder, hayatı en sevecen haliyle anlatır.. Sonunda da bunlar senin imtihanın der insanı rahatlatırdı.

Ali Çavuş; Kalp kırmaktan, kötü söz ve davranışlardan hep uzak olmuş, çoluk çocuk, torunlarına etrafına hal hareket ve tavırlarıyla örnek bir şahsiyet olduğunu göstermiştir.

"Biz senden razı'ydık ve inançlı dini bütün bir insan olduğunuza Rabbimin huzurunda şahitlik ederiz." Bizden yana varsa haklarımız canı gönülden helal olsun. Sizde biz fanilere inşallah haklarınızı helal edersiniz.

Biz son yolculuğunda seni Rabb'imin rahmetine, onun geniş affına, mağfiretine emanet ettik. İnşallah hastalığın verdiği elem, keder ve açılarda varsa günahlarınıza keffaret olur.

Rabb'ime hamd olsun iyi'ki hayatımızın büyük bir kısmında seni tanımak, sohbet ve dualarından istifade etmek fırsatı bulduk !!!

Hayat bir film gibi... İnsan payına düşen rolünü oynayıp hakkın yoluna er geç yürüyor. Hayatta hep iyi şeyler bırakabilmek için koştun. Ve bu dünyada hayırlı evlatlar, yeğenler, vatan millet sevdalısı güzel isanlar ve eserler bırakarak vefat ettin. 

Dâr-ı Bekâya göç eden. Ali Çavuş Büyüğümüzü Rabbim engîn merhametiyle kuşatsın ve râzı olduğu kulları arasına ilhâk eylesin. Mekanı cennet, peygamber efendimize komşu olsun inşallah..
 

Rabbim kederli eşlerine, kardeşlerine, kıymetli çocuklarına, torunlarına, tüm akraba ve sevenlerine sabrı Cemil ihsan etsin inşallah.

Ahmet Ali Canbaz 12/08/2023

Yanıtla

İlet