Mehmet AKBACAK


OLİVER İKİ KİŞİYİ TAŞIMAZ ARKADAŞ!

4-5 Kasım’da CHP’nin 38. Kurultayında Manisa Millevekili Özgür Özel CHP genel başkanlığına seçildi.


         OLİVER İKİ KİŞİYİ TAŞIMAZ ARKADAŞ!

    4-5 Kasım’da CHP’nin 38. Kurultayında Manisa Millevekili Özgür Özel CHP genel başkanlığına seçildi. 

     Kılıçdaroğlu’nun seçildiği kurultayı çok iyi hatırlıyorum. Günler öncesinden hem yazılı basında ve hem de görsel basında günlerce Kılıçdaroğlu; bırakın Gandi olmayı, Karaoğlanla başlayıp Peygamber soyundan geldiği iddiasıyla parlatıldı da parlatıldı. Hatta DSP’den adaylığı kabul edilmeyen Kılıçdaroğlu’na Che Guevara bile denildi. Anlayacağınız CHP tabanı öyle bir gaza getirildi ki; ilk seçimde iktidara gelineceğine dair hava oluşturuldu. %40 oy alamazsam istifa ederim demesine rağmen 13 kere girdiği seçimde hep başarısız oldu.

     Özel’in, Kılıçdaroğlu’nun son grup toplantısında hüngür hüngür ağlaması gözlerimin önünde, Kılıçdaroğlu’na söz söyleyenleri AKP trolü olarak suçlarken; ne hikmetse seçim sonrası Kılıçdaroğlu’na demediğini bırakmadı. 

     Seçildiğinde Kılıçdaroğlu’nun yakaladığı atmosfer yoktu. Bunun tek bir nedeni vardı. Genel başkan olacak birikimi yoktu ve aynı zamanda İmamoğlu olmasaydı seçilemezdi. Bazıları bu nedenle tavşan aday olduğunu iddia ediyorlar. Bir nevi eşbaşkanlık modelini uyguluyorlar. Kongrede parti meclisi seçimi için 3 saat tartışma yaşanması, MYK’nun ve YDK’nın İmamoğlu tarafından belirlenmesi gelecekte nelerin yaşanacağının ipuçlarını veriyor. Hatay’da gazetecilerin sorularına cevap verirken İmamoğlu’nun tavrı görülmeye değer… Orada genel başkan mı konuşuyor yoksa sıradan biri mi konuşuyor belli değil sanki, İmamoğlu’nun umurunda değil. Hiç olmazsa seçmeni düşün. Senin hesaba katmadığın başkanı seçmen hesaba katar mı?

    Bu yaşananlardan sonra nerede okuduğumu şimdi hatırlamıyorum bir fıkra tam da bu durumun geleceğini işaret ediyor.

      “İki çok samimi arkadaş birlikte büyük bir soygun yapıyorlar. Tam kaçmaya çalışırken birisinin atı vuruluyor. Zor durumda kaldıkları için atla arkama diyor. Gerçekten Oliver güçlü bir at olduğu için hızla olay yerinden uzaklaşıyorlar. Güvende olduklarına emin olunca attan iniyorlar. Atın sahibi, say bakalım paraları ne kadar soymuşuz deyince arkadaşı paraları saymaya başlıyor. Tam o sırada ensesinde silahın soğukluğunu farkedince, dönüp ne yapıyorsun biz arkadaş değil miyiz? Sorusuna cevap olarak ağzından şu sözler dökülüyor. Oliver iki kişiyi taşımaz”. Kıssadan hisse; CHP bakalım iki kişiyi ne kadar taşıyacak. Kalın Sağlıcakla.