Mehmet AKBACAK


KRALA SÖYLEYİN BENİM ZÜRRİYETİME GÜVENİP ZIRT PIRT SAVAŞ AÇMASIN!

Sözcü TV’de yorum yapan gazeteci Deniz Zeyrek İ.P Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ı neden işbirliği yapmadınız diye bir dövmediği kaldı. Adam sanki CHP’nin eş başkanı!


       KRALA SÖYLEYİN BENİM ZÜRRİYETİME GÜVENİP ZIRT PIRT SAVAŞ AÇMASIN!

      Bazıları için ne Gazze sorunu, ne deprem sorunu varsa yoksa İ.P, CHP’yle işbirliği yapacak mı, yapmayacak mı üzerine günlerce tartıştılar. En son pazartesi günü İ.P Genel İdare Kurulu’nda 35 hayır, 14 evet oyuyla işbirliği kararı onaylanmadı. O zamana kadar işbirliği konusunda Akşener’e ne övgüler düzdüler, neler söylediler neler…

     Karar açıklandıktan sonra Saymaz’ından, Deniz’inden, Öztürk’ünden, Büyükkayasına, Portakal’ına kadar sözde bağımsız gazeteciler bu sefer Akşener’e ve partisine ağza alınmayacak sözlerle saldırmaya başladılar. Hatta bir tanesi o kadar ileri gitti ki; “Bana girip  çıkan yok” gibi edepsiz sözlerle adileşmeye başladılar. Madem yoksa ne diye burnunu her şeye sokuyorsun.

      Şöyle geriye gidip bakarsak İ.P niçin kuruldu sorusunun normalde bir cevabı yok. Kuruluşun esas gayesi AK Parti’nin iktidarına engel olmaktı. Daha doğrusu MHP’yi milliyetçilik konusunda yeterli görmemesi, kuruluş gerekçesi  böyle lansedildi. Teori güzeldi güzel olmasına da, İ.P en son HDP’yle birlikte ittifakta olmak zorunda kaldı. Masadan kalktı kalkmasına da sonra ne olduysa oturtuldu.Ne kadar gizleseler de gizlesinler durum apaçık ortaya çıkmıştı.

       Bu kadar sıkıntı yaşanırken yeni CHP Genel Başkanı; HEDEP’ye açıktan görüşeceğiz demesi, Türkiye karşıtı opera sanatçısının elini eğilerek öpmesi karşısında sokakta zor anlar yaşayan İ.P’nin işbirliği kararının olumsuz çıkmasında önemli rol oynadığı söyleniyor.

     Sözcü TV’de yorum yapan gazeteci Deniz Zeyrek İ.P Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ı neden işbirliği yapmadınız diye bir dövmediği kaldı. Adam sanki CHP’nin eş başkanı! 

         TV’yi seyrederken aklıma sizin de bildiğinizi sandığım şu fıkra geldi.

     Adamın 5 tane erkek çocuğu varmış. Kral her savaş yaptığında çocuklarından bir tanesi savaşa gidiyor, cepheden geri gelmiyormuş. Adamın kala kala bir erkek çocuğu kalmış. Yine bir gün kralın adamı köye gelip savaş çıktığını çocuğunu savaşa götürmeye geldim deyince köylü dayanamayıp; söyle kralına benim zürüyetime güvenip zırt pırt savaş açmasın. Artık benim ona vereceğim çocuk yok deyip gelen adamı haşlamış. 

      2002’den beri CHP her girdiği seçimi kaybetmiş, 2018’den bu yana da İ.P kuruluş ilkelerini çiğneyerek Demirtaş’a selam diyenlerle ittifak yapmış. Hala, ben daha çok milliyetçiyim diyen partiden destek istiyor. Artık İ.P, CHP’ye bana güvenme, seçime gireceksen benim oylarıma göz dikme, sana verecek oyum yok, diyerek ittifak veya işbirliği konusunu kapatmış oldu. 

      Akşener, ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız demişti. Bakalım zaman ne gösterecek. Kalın Sağlıcakla.