VALİ AYAZ'DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Haber alma hakkının kullanmasını sağlamak üzere doğruluk, tarafsızlık, objektiflik ve kişilik haklarına saygı gibi basın etiği kurallarını ilke edinerek görevini yapan; toplumun duyan kulağı, gören gözü ve hür sesi olan tüm güzide

Kültür-Sanat 10.01.2023 20:12:00 0
VALİ AYAZ

Valimiz Abdullah Ayaz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Ve İdareciler Günü Münasebeti İle Bir Mesajı Yayımladı

Çankırı Valisi Abdullah AYAZ’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Haber alma hakkının kullanmasını sağlamak üzere doğruluk, tarafsızlık, objektiflik ve kişilik haklarına saygı gibi basın etiği kurallarını ilke edinerek görevini yapan; toplumun duyan kulağı, gören gözü ve hür sesi olan tüm güzide basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyorum.
Kamu vicdanının sesi olan gazetecilik mesleğinin toplumdaki önemi büyüktür.

Çevresinde yaşanılanlardan her zaman haberdar olma ihtiyacı hisseden halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasında ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde yayın yapan medya unsurları olmazsa olmazdır. Demokratik yaşamın önemli öğelerinden biri olan basın, kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlama işlevi sayesinde düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarındandır. Bilgi güvenliğinin büyük önem arz ettiği günümüzde giderek dijitalleşen basın unsurlarının sorumlulukları da artmaktadır. Doğru teknolojinin, doğru amaçla ve doğru şekilde kullanılmasıyla güvenli bilginin topluma ulaştırılması gerekmektedir.

Bu önemli görevi ifa eden gazetecilerimizin, her şart altında görevlerini yapmaya çalışırken sergilemiş oldukları çaba ve gayreti yürekten kutluyorum. Zorlu şartlar altında vazifelerini yerine getiren yerel basın mensuplarımızın özverilerinin bütün takdirlerin üzerinde olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum.

Çankırı’mıza sunmuş oldukları hizmetten dolayı başta ilimizin tüm basın-yayın kuruluşu çalışanlarının ve tüm gazetecilerimizin günlerini tekrar tebrik ediyor; meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

Çankırı Valisi Abdullah AYAZ’ın 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı

Her bir karışı şehit kanları ile sulanmış olan kutsal vatan topraklarının her köşesinde büyük bir onur ve gururla vazifesini ifa eden “Mülki İdare Amirliği” mesleğinin üyesi tüm meslektaşlarımın “10 Ocak İdareciler Günü”nü en iyi dileklerimle kutluyorum.

Devletimizi temsil eden idareciler, aziz milletimizin hizmetinde devlet ile vatandaş arasında bağ kurma görevini en iyi şekilde yerine getirerek vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını karşılamaya gayret etmektedirler. Huzurun, refahın ve güvenliğin tam anlamıyla sağlanması için mesai mefhumu olmadan 7/24 esasına göre çalışan idarecilerimizin tek gayeleri ülkemizin gelişmesini sağlamaktır. Görev ve sorumluluklarının bilinciyle hareket eden tüm idarecilerimiz üstlenmiş oldukları ağır yükü büyük bir vakarla taşıyarak milletimize layık olma gayreti içerisindedirler.

Bu özel gün vesilesiyle, mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Mülki İdare Amirliği mesleğini fedakârca yürüten tüm idarecilerimizin ve emekliye ayrılan meslek büyüklerimizin “İdareciler Günü”nü tekrar tebrik ediyor; başta görevi başında şehit düşenler olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.
 


  • Perşembe 27.3 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Cuma 27.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı