KOSGEB'den, Makinesini Yenilemek İsteyen İmalatçıya 2 Milyona Kadar Destek

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı çağrısında Destek üst limitinin işletme başına, Dijitalleşme Çağrısı için azami 2.000.000,00.TL, Rekabetçilik ve Verimlilik çağrısı için ise azami 1.500.000,00.TL olarak uygulanacaktır.

Ekonomi 7.01.2023 18:56:00 0
KOSGEB

 

KOSGEB Çankırı İl Müdürlüğü KOBİGEL proje teklif başvurularının devam ettiğini ve son başvurunun 11 Ocak olduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan KOSGEB Çankırı İl Müdürlüğü, “KOBİGEL proje teklifi başvuruları, devam ediyor, İmalat sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik olarak çağrıya çıkılan  “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” başlıklı Proje Teklif çağrısına işletme başvuruları 11 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek. İmalatçı KOBİ’lerin dijital dönüşümleri ile Üretim süreçlerine Yüksek Teknolojiyi entegre edebilmeleri amacıyla Proje Teklifi çağrısına çıkan KOSGEB, bu program kapsamında işletmelerin Dijitalleşme ve Rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin arttırılmasını hedefliyor.

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı çağrısında Destek üst limitinin işletme başına, Dijitalleşme Çağrısı için azami 2.000.000,00.TL, Rekabetçilik ve Verimlilik çağrısı için ise azami 1.500.000,00.TL olarak uygulanacaktır.

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Proje Destek Programı’nın 01 ve 02 no’lu Proje Teklif çağrılarına, İmalat sektörlerinde faaliyet yürüten ve Bilanço usulüne göre defter tutan KOBİ’ler, 03 no’lu Proje Teklif çağrısına ise İmalat sektörlerinde faaliyet yürüten ve Bilanço usulüne göre defter tutan Küçük ve Orta ölçekli işletmeler başvuru yapabilecek.

Çıkılan çağrıların ilk ayağı; akıllı dijital teknolojileri yerli imkanlarla geliştiren veya bu teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak tasarlandı. Bu başlıkta imalat sanayinde; Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi, Nesnelerin İnterneti, Endüstriyel Robot Teknolojileri ve Akıllı Sensör Teknolojileri, alanlarında KOBİ’lerin projeleri değerlendirilecek.

Çağrının diğer ayağında imalatçı KOBİ’lerin rekabetçiliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması hedeflendi. Bu çağrı kapsamında makine-teçhizat alımları desteklenecek. İmalatçı küçük ve orta ölçekli işletmelerin başvurabilecekleri çağrıda, personel, yazılım ve hizmet alımları giderleri de destek kapsamında olacak. İşletmeler, toplam 1 buçuk milyon TL’ye kadar destekten faydalanabilecek.

İmalat sektörlerinde faaliyet yürüten işletmeler, www.kosgeb.gov.tr adresinden online olarak KOBİGEL Proje Teklif Çağrılarına başvuru yapabileceklerdir. KBS sistemi, 11 Ocak 202 3 tarihi saat 23:59’a kadar açık kalacaktır. Bu tarih ve saate kadar başvuru sahibi tarafından sistem üzerinden onaylanmayan projeler değerlendirmeye alınamayacaktır. KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif çağrılarına ilişkin ayrıntılı bilgiler KOSGEB  Çankırı Müdürlüğünden alınabilecektir.”


  • Cuma 27.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 13.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu