DEVLET TİYATROLARI ARTIK ÇERKEŞ'TE

Çerkeş'te ve bölgemizde bir ilk yaşanacak. İnsana insanı, insanla anlatma faaliyeti başlıyor.

Kültür-Sanat 31.01.2024 23:59:00 0
DEVLET TİYATROLARI ARTIK ÇERKEŞ

 

Belediye Kültür Merkezindeki Kültürel etkinliklerimiz ,Devlet Tiyatrolarının perdelerini açmasıyla başlıyor.
.Vatan Yahut Namık Kemal adlı tiyatro oyunu 5 Şubat 2024 saat 19:00’ da  Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezinde 18 yaş üzeri yetişkin grubu için sahnelenecek.

İlk gösterime özel olarak, bu oyun izleyicilere ücretsiz olarak sunulacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, bundan sonra da   farklı oyunlar ile  İlçemizde sahne almaya devam edecek.

Başkan Sopacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemize halkımızın beğenisini kazanan çok amaçlı bir Kültür Merkezi kazandırdık. Kültür merkezimizde daha önce başlatmış olduğumuz sinema, gösteri türü sanat etkinliklerine Tiyatro ile devam edeceğiz. Kültür merkezimizin tiyatro sahnesi,  seslendirme ve aydınlatma donanımı bu düzeyde temsiller verilebilecek kapasitededir.



Ülkemizde birçok ilçede olmayan tiyatro seyretme ayrıcalığına artık ilçemiz sanatseverleri kavuşacak. Bu belki Dünya tiyatro sanatı açısından küçük bir adım ama ilçemiz kültür dünyası adına büyük bir adımdır. Sadece altyapı çalışmalarıyla ve ilçemizi güzelleştirme faaliyetleri ile değil aynı zamanda sosyal etkinlikler alanında da faaliyetlerimizi artırma çabası içerisindeyiz. Yetişkinlerimize, gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik kültür sanat etkinliklerimizi sürdürmeye ve insana yatırım yapmaya devam edeceğiz. İlçemizin ve bölgemizin kültür hayatına ciddi katkıda bulunacağını ümit ettiğim Devlet tiyatroları ilçemize hayırlı olsun." dedi.

 


  • Pazar 15.1 ° / 4.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.9 ° / 1.7 ° Güneşli
  • Salı 18.3 ° / 5.5 ° Güneşli