ÇERKEŞ'TE MİRAÇ GECESİ HUŞU İÇİNDE KUTLANDI

Çerkeş İl Müftülüğü tarafından 4.Murat Camii’nde akşam namazı sonrası Miraç Kandili Özel programı düzenlendi.

Güncel 7.02.2024 00:13:00 0
ÇERKEŞ

Çerkeş İl Müftülüğü tarafından 4.Murat Camii’nde akşam namazı sonrası Miraç Kandili Özel programı düzenlendi.

Vatandaşlar, kutsal geceyi idrak edebilmek için akşam namazı ile birlikte camilere akın etmeye başladılar. Müminlerin yoğun ilgi gösterdiği 4.Murat Camisi dolup taşarken; program, tüm camilerden canlı olarak dinlendi. Kandili fırsat bilerek gelen Çerkeşte ki genç yaşlı, bayan erkek ve çok sayıda vatandaş günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semâya kaldırdı. 

4.Murat Camisi imam hatibi Ali Rıza TURHAN  ve diyer camilerden gelen Ekibince Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahiler okundu.

Çerkeş İlçe Müftüsü  Safi Çınar, sohbetinde; “Miraç Kandili, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimizin gecenin bir anında Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksâ’ya, oradan da göklere seyahat ettirildiği mübarek gecenin adıdır. Nitekim Cenab-ı Hak, Kur’an-ı Kerim’de; “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah’ın şânı yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür.” (İsra Suresi:1) buyurmuştur.

Evet, Miraç gecesinde Kur’an’dan sonra Hz. Muhammed (S.A.V.)’ in en büyük mucizesi gerçekleşmiştir.

Bilenler için bunlar ne güzel hediye, ne güzel mucizedir.

İşte Miraç gecesi böyle mübarek bir gecedir. Bu geceyi ihya ederken, bu gecede vahyedilen üstün gerçeklere kulak vermeliyiz. Yalnız Yüce Mevla'ya kulluk etmeli, O’na hiçbir şeyi ortak koşmamalıyız.

Hatm-i Şeriflerin, Mevlid-i Şerifin ve salâvatların duasını 4.Murat Camisi imam hatibi Ali Rıza TURHAN  yaptı. Yapılan coşku dolu duada duygu dolu anlar yaşandı.

Çerkeş miraç gecesinde ikramlarla program sona erdi.  

 


  • Perşembe 23.3 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 22 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 20.6 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı