ÇERKEŞ EMNİYETİNDEN ÖNEMLİ DUYURU!

Çerkeş İlçe Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda Çerkeş'te Petek temizleme bahanesiyle yaşlıları arayan şebekeler için harekete geçti. Çerkeş İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşların dolandırılmaması için bir duyuru yayınladı. Emniyetten

Çerkeş 10.01.2023 20:25:00 0
ÇERKEŞ EMNİYETİNDEN ÖNEMLİ DUYURU!

 

 

Çerkeş İlçe Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda Çerkeş'te Petek temizleme bahanesiyle yaşlıları arayan şebekeler için harekete geçti. Çerkeş İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşların dolandırılmaması için bir duyuru yayınladı. Emniyetten yapılan duyuruda,

"Kendisini kalorifer temizlikçisi, su tesisatçısı olarak tanıtarak arayan ve tadilat işlemi yapmadan para talebinde bulunan kişilere inanmayın.

Vali, Belediye Başkanı gibi makamların adını kullanarak tekerlekli sandalye, hasta ve engellilere yardım adı altında para isteyenlere havale yapmayın.

‘’Adınız veya banka hesabınız terör örgütü ile ilgili yürütülen soruşturmalara karıştı’’ gibi senaryolar üreterek sizden para ya da altın isteyenlere inanmayın.

Telefonunuza ‘‘ödül kazandınız’’, ‘’hakkınızda icra takibi başlatıldı’’, ‘’krediniz çıktı’’ şeklinde gelen mesajlara inanmayın.

Güvenli olmayan internet sitelerinden ve şahısların sosyal medya hesaplarından alışveriş yapmayın, indirimli/hesaplı satış tuzaklarına inanmayın.

Kredi kartı aidatı iade edeceğiz, tarım sigortası/desteği ödemesi yapacağız, hayat sigortası yapacağız gibi bahanelerle arayanlara inanmayın, banka hesap numarası, şifresi gibi kişisel bilgilerinizi vermeyin.

Sosyal Medya üzerinden tanıştığınız kişilere şahsi bilgilerinizi ve görüntülerinizi vermeyin.

Telefon veya Sosyal Medya üzerinden iletişime geçerek yurt dışında yaşadığını, Türkiye’de mal varlığı olduğunu, Türkiye’ye dönüp sizinle evlenmek istediğini söyleyerek para talep edenlere inanmayın.

Bankadan aradığını söyleyerek kart bilgilerinizi, kimlik bilgilerinizi internet/mobil bankacılık kullanıcı adı ve şifrenizi, cep telefonunuza gönderilen tek seferlik SMS işlem onay şifrenizi isteyenlere vermeyin, bunlara inanmayın.

‘’Ahırda, damda veya inşaat temelinde altın para buldum elimden çıkartmama yardım et’’ diyerek mesaj atanlara inanmayın.

Evden çalışarak para kazanmak ve cazip iş imkanları sunmak bahanesiyle para isteyenlere inanmayın.

Sosyal medya üzerinden arkadaşınız gibi mesaj atarak ‘para kazandın, kredi çıktı, kupon kazandın’ vb. bahanelerle kişisel bilgilerinizi isteyenlere inanmayın" denildi. Öte yandan bu tür durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezinin aranması gerektiği bildirildi.


  • Cuma 19.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.8 ° / 9.4 ° false
  • Pazar 22.6 ° / 11.2 ° Güneşli