ÇERKEŞ ANADOLU LİSESİ KÖMÜRLÜKTEN DÖNME SINIFLARDA DAHA NE KADAR EĞİTİM VERECEK

2023 2024 Çerkeş Anadolu Lisesi 80 yıllık ilkokuldan dönme, sınıfları her sene tadilat gören bir okul, artık miadını doldurdu. Sınıfları eskisen kömürlük kalorüfer kazanı olan yer simdi sınıfa dönüştürülmüş sınıfların durumu...

Eğitim 12.09.2023 20:32:00 0
ÇERKEŞ ANADOLU LİSESİ KÖMÜRLÜKTEN DÖNME SINIFLARDA DAHA NE KADAR EĞİTİM VERECEK

ÇERKEŞ ANADOLU LİSESİ KÖMÜRLÜKTEN DÖNME SINIFLARDA DAHA NE KADAR EĞİTİM VERECEK

 

 

 

Devletimiz yaptığı açıklamada “Ülkemizin bütün çocukları iyi bir eğitim ortamında sağlıklı ve mutlu eğitim alma hakkına sahiptir” diyor. 

Ama Çerkeş ha yıkıldı, ha yıkılacak denilen okula mahkûm. 2023 2024 Çerkeş Anadolu Lisesi 80 yıllık ilkokuldan dönme, sınıfları her sene tadilat gören bir okul, artık miadını doldurdu. Sınıfları eskisen kömürlük kalorüfer kazanı olan yer simdi sınıfa dönüştürülmüş sınıfların durumunun berbat böyle sınıflara, her sene tadilat yapıp eğitim hazırdır raporu nasıl veriyorlar. Devletin boşa harcayacak parası çok anlaşılan. 

Okulun yeri yıkılıp yeni okul yapmak inanın her sene tadilata verilen paradan daha hesaplı olacak.

 Sayın valimiz ve il milli eğitim müdürümüz bu okulları ziyaret etmeli, okulun ne kadar kötü durumda olduğunu görüp ivedilikle okul yapılmasını isteyecekler dir. Sayın kaymakamım sayın belediye başkanım ,sayın milli eğitim müdürüm   daha neyi bekliyoruz, unutmayın Çerkeş en tehlikeli Fay hattındayız. BU VEBAL HEPİMİZE AĞIR GELİR.

 “Çocuklarımız günlerinin önemli bir bölümünü okulda geçiriyor bu nedenle de okulların çocukları koruyacak ve geliştirecek yerler olması gerekiyor. Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel sağlığını etkileyebilecek, çözüm bekleyen pek çok sorun mevcut. Sınıfların,  nemli ve eski olması, kısın işe soğuk olması ses yalıtımının olmaması çarşı içinde kalması dikkat çekiyor. Çerkeş’te okullarda sınıf mevcutları özellikle bazı okullarda hala çok kalabalık. Bu durum öğrenmeyi zorlaştırmanın yanı sıra bütün solunum yolu ile bulaşan hastalıklara davetiye çıkarıyor. 


 

 


 


  • Çarşamba 21.6 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.3 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 22 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu