ÇANKIRI KARATEKIN ÜNIVERSITESI'NDE UMUTLAR VE HAYAL KIRIKLIKLARI

Gazetecilik, ciddiyet ve tarafsızlık gerektiren bir meslek dalıdır. Ancak, bu tür uygulamalar, gazeteciliği basite indirgemekte ve gerçek gazetecilere karşı bir saygısızlık olarak değerlendirilmektedir.

Eğitim 21.08.2025 16:44:00 0
ÇANKIRI KARATEKIN ÜNIVERSITESI

Prof. Dr. Mevlüt Karataş, ilk basın toplantısını Uluyazı yerleşkesinde düzenledi. Yoğun iş programım nedeniyle bu toplantıya katılamadım; ancak yeni rektörümüzle tanışma arzum devam ediyor. Fakat toplantıya katılanlar arasında, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde Fakülte Sekreteri olarak görev yapan Turgut Özkan’ın, mesai saatleri içinde gazeteci kimliğiyle yer alması, dikkat çekici bir durumdur. Bu, kurum içindeki etik değerlerin ne denli zayıfladığını göstermektedir.

Rektör Karataş’ın, emrindeki bir memurun gazeteci olarak kurum hakkında sorular sormasına izin vermesi, kurum hiyerarşisi ile çelişmektedir. Bu durum, sadece yönetim anlayışını değil, aynı zamanda gazetecilik mesleğine duyulan saygıyı da zedelemektedir. Gazetecilik, ciddiyet ve tarafsızlık gerektiren bir meslek dalıdır. Ancak, bu tür uygulamalar, gazeteciliği basite indirgemekte ve gerçek gazetecilere karşı bir saygısızlık olarak değerlendirilmektedir.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin geleceği açısından bu durum kaygı vericidir. Rektörlük koltuğuna oturan birinin, etik değerlere ve kurumsal hiyerarşiye saygı göstermesi beklenir. Ancak görünen o ki, değişim umudumuz yine hayal kırıklığı ile sonuçlanmaktadır. Eski tas, eski hamam anlayışının devam etmesi, üniversitenin itibarını zedelemekte ve çalışanlar arasında güvensizlik yaratmaktadır.

Bu noktada, Rektör Karataş’tan beklenen, sadece yeni bir yüz değil, aynı zamanda yeni bir anlayış ve yönetim biçimidir. Eğer bu tür etik dışı uygulamalar devam ederse, değişim umudumuz başka bahara kalacak demektir.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde yaşanan bu olaylar, sadece bir yönetim değişikliği değil, aynı zamanda bir anlayış değişikliğinin de gerekliliğini ortaya koymaktadır. Kurumun, etik değerlere ve mesleki ciddiyete sahip çıkması, gelecekteki başarıları için elzemdir. Aksi takdirde, bu durum sadece bir hayal kırıklığı değil, aynı zamanda üniversitenin itibarına büyük bir zarar verecektir. Uyarı niteliğindeki bu yazı, yöneticilere ve tüm akademik kadroya bir çağrıdır: Değişim, sadece yüzeysel olmamalı; köklü bir dönüşüm için adımlar atılmalıdır.

ÖNE ÇIKANLAR
BAŞKAN SOPACI’DAN ÇOCUKLARA MUHTEŞEM HEDİYE
BAŞKAN SOPACI’DAN ÇOCUKLARA UNUTULMAZ SİRK JESTİ!
ÖNE ÇIKANLAR
MEHMET YALÇINI AMANSIZ HASTALIĞA YENİK DÜŞTÜ
Mehmet Yalçın'ın Vefat etti
ÖNE ÇIKANLAR
BAŞKAN ŞÜKRÜ KURT’TAN NET MESAJ: "BİZİM KAYBEDECEK TEK BİR GENCİMİZ DAHİ YOK!"
Çankırı Ülkü Ocakları İl Başkanı Şükrü Kurt, basın mensuplarıyla bir araya gelerek görevdeki 1,5 yılını değerlendirdi.
ÖNE ÇIKANLAR
 KAPTAN MUSTAFA CAN'DAN TOKAT GİBİ CEVAP
DİSK, KESK, TMMOB VE TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİNİN FÜTURSUZ AÇIKLAMASINA
ÖNE ÇIKANLAR
Olukçuoğlu Kuyumculuk Hizmete Girdi
Çerkeş’in ticari hayatına yeni bir soluk getirecek olan Olukçuoğlu Kuyumculuk, bugün düzenlenen geniş katılımlı bir törenle Eski Belediye Caddesi üzerinde kapılarını açtı.
ÖNE ÇIKANLAR
ÇERKEŞ ÇİÇEK BALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ: ÇERKEŞ’İN TESCİLLİ ÜRÜN SAYISI 7’YE YÜKSELDİ
Çerkeş’in zengin bitki florasında yetişen çiçeklerden elde edilen nektarların, bal arılarının emeğiyle buluşması sonucu üretilen Çerkeş Çiçek Balı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.
ÖNE ÇIKANLAR
ÇAN-KOF ve ÇAN-DEF İŞ İNSANLARIMIZ İÇİN MHP VEKİLİ PELİN YILIK İLE TOPLANTI DÜZENLEDİ
ÇANDEF, Çankırılı iş insanları ve dernekler arasında bir iletişim ağı oluşturarak, sorunların daha hızlı bir şekilde çözülmesine yardımcı olmaktadır.
  • Salı 8.2 ° / 0.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 7.2 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 7.9 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9
  • BIST 100

    16001,32%1,20
  • DOLAR

    43,37% 0,09
  • EURO

    51,55% 0,06
  • GRAM ALTIN

    7062,74% 0,25
  • Ç. ALTIN

    11647,77% 0,00