BÜYÜK RÜŞVET OPERASYONUNDA ÇANKIRI'DAN GÖZALTILAR VAR

Çankırı'nın da Aralarında Bulunduğu 5 İlde Rüşvet Operasyonu! önceden isimleri tespit edilen Çankırı İl Özel İdaresi çalışanları İ.H, K.A., İ.Y ve H.G. polis tarafından evlerinden alınarak Kastamonu'ya götürüldü.

Güncel 29.04.2024 20:51:00 0
BÜYÜK RÜŞVET OPERASYONUNDA  ÇANKIRI



Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!

Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlediği öne sürülen 32 zanlıdan 24'ü adliyeye sevk edildi.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlediği öne sürülen 32 şahsın kimlikleri tespit edildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 32 şahsın yakalanmasına yönelik Kastamonu merkezli Ankara, Çankırı, Zonguldak ve Isparta’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 32 şahıs polis ekiplerince gözaltına alındı. Farklı illerde gözaltına alınan şahıslar, Kastamonu’ya getirildi.

Kastamonu’da emniyetteki işlemlerini tamamlanan ve ifadesi alınan 8 şüpheli sorgularının ardından serbest bırakılırken, 24 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında özel idare çalışanlarının yanı sıra, eski hakim A.M. ile Kastamonu İl Özel İdaresi eski genel sekreteri T.Z.K. ve Kastamonu’nun önde gelen iş adamlarının da olduğu öğrenildi.

"Suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçu kapsamında "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma" suçlarını işledikleri iddiasıyla 30 kişi gözaltına alınmıştı.

2024/04/1714392731_screenshot_2.jpg

Çankırı Cephesindeki Son Durum

Edinilen bilgilere göre önceden isimleri tespit edilen Çankırı İl Özel İdaresi çalışanları İ.H, K.A., İ.Y ve H.G. polis tarafından evlerinden alınarak Kastamonu'ya götürülmüştüler.

Dosya, 2021 Yılına Uzanmakta

Elde edilen bilgilere göre polisin yaptığı operasyonun çıkış noktası; Kastamonu ile Çankırı İl Özel İdareleri'nin 'ihtiyaç alımı'nda tercih edilen firmadan daha ekonomik bir fiyat vermesine karşın ikinci firmadan alımın gerçekleşmemiş olması ile devletin uğradığı zarar ve paralelinde bu işe önayak olanların sağladıkları maddi çıkarların tespit edilmesi ile start aldığı yönünde.

İl Özel İdare çalışanlarına gerçekleştirilen 'operasyon' dosyası ile ilgili olarak bir önceki Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın görev döneminde olayla ilgili 'soruşturma izni' vermediği de iddialar arasında.
 

 

 

 

 

 

 

 


 


  • Perşembe 16.4 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 8.4 ° Güneşli