BÖLGEMİZDE SOSYAL HAYATI CANLANAN TEK İLÇE ÇERKEŞ

SOSYAL HAYAT ÇERKEŞ’TE TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde oyuncuların oynadığı Aşık Veysel'in hayatı konu edilen tiyatro Çerkeş Kültür Merkezinde oyun sahne aldı.

Kültür-Sanat 9.03.2024 23:18:00 0
BÖLGEMİZDE SOSYAL HAYATI CANLANAN TEK İLÇE ÇERKEŞ

SOSYAL HAYAT ÇERKEŞ’TE
TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde oyuncuların oynadığı Aşık Veysel'in hayatı konu edilen tiyatro Çerkeş Kültür Merkezinde oyun sahne aldı.

Osman Nuri Ercan'ın yazdığı, Alpay Ulusoy'un yönetmenliğini yaptığı oyunun kostüm tasarımı Ceren Karahan, dekoru Hakan Dündar, ışık tasarımı ise Yakup Çartık'a ait. Eserde, Aşık Veysel'in gözleri görmediği için askere gidemediği halde Milli Mücadele yıllarında İstiklal Savaşı'na katılmak için nasıl can attığı, içindeki Cumhuriyet ve Atatürk sevdası da konu edilmiş

 Alpay Ulusoy'un yönetmenliğini üstlendiği oyunda Osman Nuri Ercan sahne alarak Ozan Aşık Veysel'in Türkülerini seslendirdi.

 

Oyun öncesi ve oyun esnasında Aşık Veysel'e ait bilgiler veren Osman Nuri Ercan, ünlü ozanın halka mal olan bir aşık olduğunu dile getirdi.
Farkındalık oluşturmak adına oyunu izlemeye gelen seyirciden 1 dakika gözlerini kapatmalarını rica ederek empati kurmalarını sağladı. Kadına verilmesi gereken değeri anlattı milli mücadele adeta yaşadı yaşattı.
Çerkeş Kültür Merkezini dolduran Çerkeş halkına Oyuncu ünlü ozanın türkülerini seslendirerek seyircilere keyifli dakikalar yaşattı.

Çerkeş belediye başkanı Hasan Sobacı’nın şehir dışında olması sebebiyle başkanlık vekâlet eden Ahmet KUDRET

Osman Nuri Ercan'a teşekkür etti, bu unutulmaz gecenin yaşanmasına sebep olan başka Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Nadir ALPASLANA ve Çerkeş Belediye başkanımız Hasan SOPACI’ya teşekkür etti. 

İŞTE RÖPÖRTAJLARIMIZ

 

 

 


  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 13.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.6 ° / 13.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu