DİKKAT ALİÖZÜ KÖYÜNDE SON DURUM

Haberler 29.03.2020 16:14:00 0
DİKKAT ALİÖZÜ KÖYÜNDE SON DURUM


 Aliözü köyünde  olabilecek koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır İlçemizde karantinaya alınan ALİÖZÜ köyüne her gün sağlık ekipleri gelip gerekli  tüm kontrolleri yapacağının bilgisini aldık.

Taramalar ilçede köyün sağlık hekimi ve Toplum Sağlığı Merkezine ki çalışanlar tarafından 14 gün boyunda 1 kaç defa sağlık taraması yapılacağı bilgisi aldık

Anılan yerleşim yerlerine giriş çıkışların jandarma denetime tabi tutuyor  Giriş çıkışlara izin verilmiyor.

Olay aldığımız duyumlara göre dün  Çerkeş’te  belediye başkanına söyleniyor .belediye başkanımızda kaymakam beye ve valiliye bildiriliyor valilik ivedi bir şekilde köyü karantinaya alıyorlar.

Bizler Çerkeş’e neden  bilgi verilip açıklama yapılmadı diye sitem ettiğimiz ,Kaymakamlik ve Belediye,Jandarma,ve İlçe sağlık kurulu , virüs için çıkan bir genelgeden dolayı, sadece  Valilik bu açıklamayı, yapma yetkisine sahip olduğu için, açıklama yapılmamış,

 

Şu ana kadar hasta olan İzzet Tozan’ın eşi haricinde 21 kişik aile COVİD-19 görülmemiştir.

 Şu ana kadar cenaze merasimi üzerinden 11 ün geçmesine rağmen köyde de virüs Semptomu olan görülmedi .Bu olay köyünde sakınlik ve sükûnete sebeb oldu.

Aliözü köyünde her kişi ya evde mutlak izolasyona alınacak ya da gerekirse hastaneye kaldırılacaktır.

Ayrıca aldığımız bilgiye göre hayvancılık ve tarım ile uğraşanlar işlerine devam edebilecek köy sınırlarını terk etmeden.

Yine haber yayına  hazırlanırken  valilikten ilk açıklama geldi.

 işte o açıklama

Tüm dünyada yaşanan ve etkileri ülkemizde de hissedilen koronavirus ile mücadele kapsamında Çerkeş İlçemiz Aliözü köyü için İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla 28.03.2020 tarihi saat 22.00'den itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmıştır. Bu sürede Ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından köy giriş çıkışlarında gerekli tedbirler alınmış, Toplum Sağlığı Merkezi personelimiz tarafından da köyde yaşayan vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verilmiş olup, süreç Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir .


Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızca herhangi bir açıklama yapılmadan bilhassa sosyal medya üzerinden bilgi kirliliğine ve halkımızı gereksiz yere paniğe sevk edecek paylaşımlardan kaçınılması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BU HABERDEN 2 SAAT SONRA ÇERKEŞ KAYMAKAMLIĞIDA KENDİ İNTERNET SİTESİNDEN BİR AÇIKLAMA YAPTI 

İŞTE AÇIKLAMA 

Kamuoyu Duyurusu ve Basın Açıklaması

Çok değerli Çerkeşli Hemşehrilerimize,

 

Tüm dünyada yaşanan ve etkileri ülkemizde de hissedilen koronavirus ile mücadele kapsamında İlçemiz Aliözü köyü için İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla 28.03.2020 tarihi saat 22.00'den itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmıştır. Bu sürede Ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından köy giriş çıkışlarında gerekli tedbirler alınmış, Toplum Sağlığı Merkezi personelimiz tarafından da köyde yaşayan vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verilmiş olup, süreç Kaymakamlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir.

 
Kaymakamlığımızca herhangi bir açıklama yapılmadan bilhassa sosyal medya üzerinden bilgi kirliliğine ve halkımızı gereksiz yere paniğe sevk edecek paylaşımlardan kaçınılması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

denildi .Geçte olsa açıklama yapan kaymakamlığımıza teşekkür ederiz .

 




  • Perşembe 27.3 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Cuma 27.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı