15 GÜNDE KUMAŞ BULDU, DİKİŞ MAKİNASI BULDU MASKE ÜRETİMİNE GEÇTİ

Haberler 22.04.2020 01:18:00 0
15 GÜNDE KUMAŞ BULDU, DİKİŞ MAKİNASI  BULDU MASKE ÜRETİMİNE  GEÇTİ


 

Çerkeş Belediyesi Koronovirus pandemisi sebebiyle kullanılan cerrahi maske fiyatlarının astronomik artışı ve karaborsaya düşmesi sebebiyle


Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, belediyenin imkânlarıyla maske üretilip, sterilize işleminden sonra halka ve ihtiyaç duyan kurumlara dağıtmak üzere maske üretimi yapılması için çalışma başlattı.

Onun için diyar diyar gezerek sonunda Kilis’te ki medikal cerrahi maske kumaşı üretim tesisinden kumaşı bularak kumaş ihtiyacını giderdi.

İlk etap maskeleri tekstilde yaptırıp dağıtımına başladı.

Sonra yollara düşüp yine diyar diyar gezerek dikiş makinalarını getirerek Çerkeş millet kıraathanesini atölyeye çevirip İlk etapta 20 bin maske üretimi için kolları sıvayan gönüllü hanımları, maske dikimine devam ediyorlar.

Çerkeş vuslat haberin sorularını yanıtlayan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı , 'Üretimine başladığımız maskeleri ihtiyaç duyan kurumlara ve mümkün olduğunca halkımıza ücretsiz şekilde dağıtacağız, toplamda 120 bin maske yapmayı hedefliyoruz dedi. Sopacı sözlerine “ gün fırsatçılık değil birlik olma ve elbirliği ile bu salgının önüne geçme günüdür. Sağlığınız ve refahınız İçin gece ve gündüz çalışmaya devam ediyoruz.

Yeter ki siz evde kalın, sağlıklı kalın” diyerek sözlerini bitirdi




  • Cuma 22.1 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 23 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 18.4 ° / 4.4 ° Güneşli