ÇERKEŞ'TE 8 SAAT ELEKTİRKLER KESİLDİ ÜRETİCİ DİKEN ÜSTÜNDE

Haberler 27.05.2020 19:31:00 0
ÇERKEŞ


ELEKTRİKLER KESİKTİ
Yer: Çerkeş

Mevkii: Çerkeş ,Karga köyü ve civarı

Özelliği: Tavuk çiftliğinin yoğun olduğu bir bölge

Çerkeş vuslat haber gazetesini arayan tavuk üreticilerinden bazıları (Suat Sevim, Avni Demircioğlu, Şahin Çetinkaya, Hayatı Altay, Sinan Candan, Zafer Candan, Şener Çağlayan, Tuncay Akıncı,  Bayram Güney. Saraycikli Tahir. Akif. Mustafa,) oldukça dertli, bir tavuk üreticisi

İşte bunlardan birtanesi Cemil CANDAN   şu ifadelerde bulundu 'sabah 10’da kesilen elektriklerin an itibarı (18:00) ile gelmedi.Bizim ki gibi gibi 20 tane tesis 25 tane köy 8 saat ten beri elektriksiz hiç bir yetkiliden olumlu bir cevap alamıyoruz, milletvekilleri dâhil bütün yetkilileri aramamıza rağmen gelmediğini bir jeneratörün saatte 200 lira benzin yaktığını. Allah muhafaza jeneratörlerinin arızalanmasından doğacak felaketi düşünmek bile istemiyorum” diyerek feryat etti.

 Cemil Candan sözlerine  şöyle devam etti “sabahtan bu yana aramadığımız kimse kalmadı, cevap, sahadaki ekipler arızayı giderecek diye kayıt aldıkları söylüyorlar Allah’tan revamı 8 saattir çözülmeyen elektrik arızası olur mu? “ diyerek sözlerini bitirdi.

 

 Köylerin sorunları ile ilgilenen İl genel meclis üyelerimiz Hayatı Kaya ve Suat Sevim

Çerkeş  kaymakamı Zikri ŞAHİN , Çankırı valimize Hamid Bilge Aktaş  ÇANKIRI Milletvekillerimiz Muhammed Emin AKBAŞOĞLU VE Salim ÇİVİTCİOĞLU ve Enerji Sa Yetkililerine sesleniyorum.

 Çankırı Çerkeş de 10 yıldır emek veren bir basın emekçisi olarak yıllardır yazıyorum yaza yaza bilgisayarın tuşları eskidi.

 Çerkeş’e yağmur yağar elektrik kesilir,  rüzgâr eser elektrik kesilir, kesilince de arıza saatlerce giderilemez enerji ve teknoloji bakanımız Mustafa Varak  Çerkeş ziyaretinde Çankırı vekilimiz Salim Çivitcioğlu’na, Çerkeş Belediye başkanımız Hasan Sopacı’ya söz vermesine rağmen trafo indirme merkezini hala kurulmadı.

  Çankırı’nın bir birinden değerli yöneticileri bu yıllardır süren, elektrik kesintileri Çerkeş halkının kaderi mi?

 

Oysa Ak parti Çankırı milletvekilimize ve Çerkeş belediye başkanımıza tüm basının önünde bakanımız tarafından söz verildi.

 Çerkeş Organize sanayiye kurulacak olan trafo indirme merkezinden yapılması ile kolay kolay artık elektrik kesintisi yaşanmayacağını söylemişti. Halkımız umutlandı.

Sanayicimiz umutlandı,

Üreticimiz umutlandı,

Bu sözlerin üzerinden 1 yıl geçti.

Bir gelişme yok.

Gelin görün ki kesintiler artarak devam ediyor.  

Sanayici tedirgin

Üretici diken üstünde

Esnaf  ve bölge halkı huzursuz

 

Diğer yandan elektrik kesintisi yaşanan bölgedeki arızaya hemen müdahale edilmemesi de tepkiye neden oluyor.

Şu zor zamanlarda birlik olalım ki sorunları enpati yoluyla çözmeye çalışalım.

En son gazetemizi arayan üretici vatandaşlar sesimiz olun diyor,

 Enerji Sa.  Yaşanan sorunları personel sıkıntısına bağlıyor.

 Galiba Çerkeş halkı ilk tepkisini bu elektrikleri için Çankırı’ya yürüyerek verecekler.

 




  • Cuma 19.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.8 ° / 9.4 ° false
  • Pazar 22.6 ° / 11.2 ° Güneşli