HASAN SOPACI KÜLTÜR MİRASINA VE TARİHİNE SAHİP ÇIKTI

Haberler 16.05.2022 18:57:40 0
HASAN SOPACI KÜLTÜR MİRASINA VE TARİHİNE SAHİP ÇIKTI
Çerkeş Belediyesi ilçe genelinde bulunan tarihi yapıları restore ederek kültür mirasına sahip çıkıyor. Çerkeş Belediyesi bugüne kadar 6 tarihi yapının restorasyonunu tamamlarken, her sene 2 yapının restorasyon çalışmasını da sürdürüyor Çerkeş Belediyesi, kentin tarihi yapısını korumak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. 6 TARİHİ YAPININ RESTORASYONU TAMAMLANDI Çerkeş Belediyesi, Osmanlı Döneminde yapılan 4. Murat Camii’ni, Osmanlı döneminde yapılan AKBAŞ KÖPRÜSÜ, Cumhuriyet dönemine ait ÇERKEŞ TREN İSTASYONU SU DEPOSU, Osmanlı ve Bizans döneminde Hamamı Osmanlı döneminde yapılan Fişek Ali konağı, Işıklar konağı ve birçok konağın restore edilmesinde pay sahibi oldu, Çerkeş kültür mirasına kazandırdı. Yine Cumhuriyet dönemine ait Kenti’nde dükkânlarının restore edilmesi için dönemin parası ile geçen yıl 7 milyon lira para çıkarttı ama dükkân sahipleri ile anlaşamadığından dolayı şu an yapılamadı. https://www.youtube.com/watch?v=hU69bby6_Hg   'KÜLTÜREL MİRASIMIZI GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ' Çerkeş’in tarım hayvancılık, sanayi ve turizm kenti yanında önemli bir kültüre sahip olduğunu söyleyen Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, bu kültür öğelerinin korunması ve geliştirilmesi amacıyla projelerini hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Sopacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üzerinde yaşadığımız Çerkeş coğrafyası, tarihi, yapıları, insanı ile kültür öğelerinin iç içe geçtiği zengin bir medeniyeti barındırıyor. Tarihi dokumuza, geçmişten gelen kültürel mirasımıza sahip çıkıyor, bu yapıları gün yüzüne çıkarak yeni kuşaklarla buluşmalarını sağlıyoruz. Gastronomi olsun, türkü ve manilerimiz olsun Her birinin hikâyesi, yaşanmışlıkları olduğunu ve bizlere çok şey anlatmak istediğini biliyoruz. Restorasyon çalışmalarımız ile Çerkeş’imizde turizmi yaymayı, kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Tarım ,hayvancılık, sanayi ve turizm kenti olarak bilinen Çerkeş’te kültürel değerlerinde çok çeşitli ve ilgi çekici olduğunu herkesin görmesini istiyoruz. Bunun için Kültür kenti şehrimizde bu güzellikleri göz önüne çıkararak herkesin yararlanmasını istiyoruz. Dedi.
ÖNE ÇIKANLAR
ÇERKEŞ ÇİÇEK BALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ: ÇERKEŞ’İN TESCİLLİ ÜRÜN SAYISI 7’YE YÜKSELDİ
Çerkeş’in zengin bitki florasında yetişen çiçeklerden elde edilen nektarların, bal arılarının emeğiyle buluşması sonucu üretilen Çerkeş Çiçek Balı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.
ÖNE ÇIKANLAR
ÇAN-KOF ve ÇAN-DEF İŞ İNSANLARIMIZ İÇİN MHP VEKİLİ PELİN YILIK İLE TOPLANTI DÜZENLEDİ
ÇANDEF, Çankırılı iş insanları ve dernekler arasında bir iletişim ağı oluşturarak, sorunların daha hızlı bir şekilde çözülmesine yardımcı olmaktadır.
ÖNE ÇIKANLAR
VALİMİZ HÜSEYİN ÇAKIRTAŞ’IN HALKIMIZA MESAJI
Çankırı Valiliği görevine atanan Sayın Valimiz Hüseyin Çakırtaş, 19 Ocak 2026 Pazartesi günü saat 14:30'da göreve başladı.
ÖNE ÇIKANLAR
​"Milli Görüş Çözümün Tek Adresidir"
Saadet Partisi Çankırı’da "Niyazi Yılmaz" Rüzgarı: İl Divan Toplantısı Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı
ÖNE ÇIKANLAR
PİR-İNCİ İMALAT SANAYİ ÇERKEŞ’İN PARLAYAN YILDIZI
Çerkeş Belediye Başkanı ve Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Sopacı, ilçenin üretim ve istihdam gücüne önemli katkı sunan firmalardan biri olan PİR-İNCİ İmalat Sanayi’yi Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi’nde ziyaret etti
ÖNE ÇIKANLAR
Çerkeş’te Karne Heyecanı: Başkan Sopacı Miniklerin Sevincine Ortak Oldu
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine katılarak öğrencilerin yarıyıl tatili sevincini paylaştı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini bizzat takdim etti
ÖNE ÇIKANLAR
VALİLİK ÖNÜNDE ADIM ATACAK YER KALMADI, GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI!
Yaklaşık iki buçuk yıldır Çankırı’da görev yapan ve devletin sıcak yüzünü her daim halka hissettiren Vali Mustafa Fırat Taşolar için bugün saat 15:00’te Valilik binası önünde resmi uğurlama töreni düzenlendi.
  • Perşembe 2.8 ° / -8.1 ° Hafif karlı
  • Cuma 1.2 ° / -0.5 ° Puslu
  • Cumartesi 1.9 ° / 0.2 ° Puslu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
  • BIST 100

    15519,48%-0,48
  • DOLAR

    43,29% 0,02
  • EURO

    50,66% 0,15
  • GRAM ALTIN

    6705,65% -0,19
  • Ç. ALTIN

    11020,92% 0,00