Sanayi Bölgesi'nde ihtiyaç duyulacak ara elemanlar yetiştirilmesini amaçlayan ' Çerkeş Nitelikli Mesleki Eleman Yetiştirme Sürekli Eğitim ve Üretim Merkezi' Projesi kapsamında OSB... Öğrencilerimizin nitelikli ve standardı yüksek bir meslek eğitimi almalarını amaçlayan protokol kapsamında Çerkeş Organize Sanayi Bölgesinde Mesleki Eğitim Merkezi irtibat bürosunun açılışını gerçekleşti.
Kaymakam Emir Osman BULGURLU, Çerkeş Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sopacı, Emniyet Müdürü Ali Asker BAYAR, Milli eğitim Müdürü Hüdai Altıntaş, Ak parti ilçe başkanı Salih Tarın, İl genel meclis üyesi Hayati Kaya, OSB müdürü Hüseyin Önder ALTUN Okul idarecileri ve öğrenciler
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının OSB’leri Cazibe Merkezlerinin Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Çerkeş Osb 'nde ihtiyaç duyulacak ara elemanlar yetiştirilmesini amaçlayan ' Çerkeş Nitelikli Mesleki Eleman Yetiştirme Sürekli Eğitim ve Üretim Merkezi' Projesi kapsamında
Çerkeş OSB’de müdürlüğüne ait binayı Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu olarak açılışı yapıldı.
Açılışta konuşan Çerkeş ÇPL müdürü Kadir Türkyılmaz proje ile hem OSB'nin hem Çerkeş’in hem de bölge insanının kazanacağını belirtti.
'İnşallah bölgede kalifiye eleman ihtiyacını bu proje ile karşılayacağız. Sanayi ve eğitim ayağını bir araya getirdiğimizde ilçemiz ve bölgemiz daha hızlı bir şekilde kalkınacak.' dedi.
Çerkeş belediye başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sopacı ise Çerkeş vuslat habere yaptığı açıklamada, “Çerkeş OSB kısa sürede bölgede çok büyüdü. Çerkeş’te işsiz kimse kalmadı, büyük şehirlerden ve çevre ilçelerden insanlar çalışmak için geliyor. Çerkeş’te birçoğunun vasıfsız işçi statüsünde olduğunu belirten Sopacı 'Çerkeş Organize Sanayi Bölgemizde fabrikalar tek tek üretime geçiyor ve kalifiye eleman bulma konusunda zorlanmaktalar. Bu proje ile Çerkeş 19 Mayıs Çok Programlı Anadolu Lisesi Mesleki Eğitim Merkezimizde 46 öğrencimiz eğitime başladı. Proje sayesinde Meslek Liselerinde eğitim gören öğrencilerimiz ile eğitim-öğretimin dışına çıkmış gençlerimiz sanayi kuruluşlarımızda daha fazla yer bulma imkânına kavuşacaktır. Hem sanayicimizin işçi ihtiyacını karşılamak hem de işsiz kardeşlerimize meslek sahibi kalifiye elemanlar olmalarını sağlamak adına bu projesi desteklemekteyiz.' diye konuştu.
#ÇerkeşOrganizeSanayiMeslekiEğitimMerkezi
15601,63%-0,65
44,05% -0,01
51,05% -0,22
7257,66% -0,59
11762,06% -1,54