AK PARTİNİN,İYİ PARTİNİN VE MHP'İN MUHTEMEL ADAYLARI

Daha önce milletvekilliğine aday adayı veya aday olanların bir kısmı şimdiden Ankara’da parti genel merkezlerinin yolunu tuttular… Kimler mi?

Siyaset 2.12.2022 17:51:00 0
AK PARTİNİN,İYİ PARTİNİN VE MHP

   Ve istifalar için son 6 aya yaklaşıyor Türkiye’m seçimlere gidiyor. Çankırı’da seçimin yaklaşması ile birlikte siyasi partilerde bir hareketlilik başladı. Köy gezileri, ilçe gezileri, kongreler, özel davetler milletvekili, bakan ziyaretleri sıklaştı.  Daha önce milletvekilliğine aday adayı veya aday olanların bir kısmı şimdiden Ankara’da parti genel merkezlerinin yolunu tuttular… 

Kimler mi?

 O bizde kalsın sizde aşağıya yazdığım isimlerden yola çıkarak tahminlerde bulunun.
Ankara’da henüz dirsek teması yapmayanlar ise, şimdilik facebook üzerinden görüntü fotoğraflarını değiştirmek ve parti sloganlarını paylaşmakla yetiniyor. 
Sosyal medya üzerinden gelen beğeni ve paylaşımların adaylık yolunda önemli bir etki yapacağını varsayılıyor.

 


Seçimlere altı ay kaldı, kimseden net bir ses çıkmış değilse de, hal ve hareketler ben buradayım ve hazırım mesajını veriyorlar. Bunların başında Ercan IRMAK geliyor,2 senedir aday adayım diyor, ilçe ilçe köy köy geziyor vatandaş ile hasbihal ediyor.
Şimdi son günlerde ismi çok fazla zikredilen bazı isimler var. Biri Hasan SOPACI, Çerkeş’te yaptıklarından sonra “BEN BU ÇERKEŞ’E SIĞMAZAM” der gibi Çankırı’nın seçimler de 2 -0 yapacak umudu olarak bakılan Hasan SOPACI aday olacak mı? 

Olmayacak mı? 

 

 

Diğeri, Hüseyin FİLİZ AK Parti’den 24-25 26 dönem milletvekili Hüseyin Filiz’in son bir yıldır sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar dikkatlerden kaçmadı. Aday olacak mı? 

Ak partili yönetim kurulundaki bazı insanlar ile ve aday olacak insanlar hakkında ayaküstü sohbet etme imkânı buldum. Hasan Sopacı ve Salim ÇİVİTCİOĞLU, Hüseyin FİLİZ, Abdülkadir ÇELİK, İsmail AKBAK, İsmail AYDOS,  ve KOÇ marketlerinin sahibi Tuncay KOÇ bana göre en şanslı AK parti adayı

Mevcut milletvekili AK Parti Grup Başkanvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun ise  genel merkezin taleplerine göre bir tutum sergileyeceği tahmin ediliyor. Kesin olarak milletvekili adayı olacağı tahmin edilirken Çankırı mı? Başka bir il mı olacak gibi söylentiler de var, bu söylentilerin olması Çankırı’dan aday olmasını istenmiyor havası veriyor. iş insanı TUNCAY KOÇ, İş insanı Alpay Ünal, iş insanı Uğur Sucu, eski İl Başkanı Celal Kaman, eski Belediye Başkanı İrfan Dinç, Genel Merkez İdari İşler Koordinatörü Kadri Celal Ursavaş,  AK Parti Medya Başkan Yardımcısı Yasin Bölükbaşı,   ve Mehmet ARI şimdilik adı geçen adaylar. 
Son seçimde Çankırı’dan belediye başkanı çıkaran MHP Bu başarısı devam eder mi? Merak konusu.

Çankırı MHP milletvekili adayı adayı Pelin YILIK ’in ise genel merkez nezdinde çalışmalar yaptığı siyaset kulislerindeki konular arasında ama Çankırı mı Ankara mı zaman gösterecek.
MHP Her kademesinde aday olmuş her zaman en güçlü aday olmuştur Nurten AŞULUK da aday adayı.  Cengiz UĞUR en gözde adayı, Hidayet ÇELİK, Ahmet KORHAN MASTI, Yusuf NACİ BAYINDIR, Kadir ŞEKERCİ ve Halil İBRAHİM BECER’DE aday adayı olmasına muhtemel gözle bakılıyor. 

 İYİ Parti’nın adaylarında ise şu an tam bir sessizlik hakim. Partide kongre sürecinin başlaması ile birlikte milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin il, ilçe başkanlıkları için aday olmaması gerekiyor. İYİ Parti Genel Merkez Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı Mehmet ALİ KARAMEMİŞ. ,İbrahim DOĞU, Hakkı YALÇIN, Avukat Dilaver ERDOĞAN, Fehmi BÖLÜKBAŞI, Sadık YAKIN, Hayrettin ÇELİKTEN ve Çetin KAPDAN İYİ Parti'den Çankırı'da aday adayı düşünülen isimler arasında yer alıyor. Bu arada BBP MKYK ÜYESİ HAYRETTİN BAL Çankırı’dan çok ünlü bir ismi aday çıkaracağını Çankırı seçimlerinde iddialı olduklarını söyledi

 Turan demir olarak yaptığım ziyaretlerde ve bana yapılan ziyaret ve telefon görüşmelerinde aday adayı olacağını resmen olmasa da şahsen bizlere dile getirdiğini de burada ifade etmekte yarar görüyorum.

Bu isimler aday aday olmayacak insanlarda çıkar bu isimlere eklenende olur ama seçim başlıyor…

 


  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 13.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.6 ° / 13.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu