13.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:48
  • GÜNEŞ 07:13
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:34

KADİR ARSLAN’DAN HÜSEYİN ERDOĞAN SERT TEPKİ

Çerkeş Esnafının Sorunları: Kadir Arslan ve Hüseyin Erdoğan Arasındaki Gerginlik

Ekonomi 29.05.2025 20:22:00 0
 KADİR ARSLAN’DAN  HÜSEYİN ERDOĞAN SERT TEPKİ

 

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde esnaf ve sanatkârların sorunları, son günlerde yaşanan bir gerginlik ile yeniden gündeme geldi. Çerkeş Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Odası Başkanı Kadir Arslan, uzun yıllardır hizmet verdiği binadan Çerkeş Esnaf Kefalet Odası Başkanı Hüseyin Erdoğan tarafından mahkemeye verilerek çıkarılmasına tepki gösterdi. Bu durum, yerel esnaf camiasında büyük bir tartışma başlattı.

Kadir Arslan, mahkeme sürecinin ardından yaptığı açıklamada, Hüseyin Erdoğan’ın kişisel meselelerini kurumlar aracılığıyla çözmeye çalışmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Arslan, bu tür eylemlerin Çerkeş esnafına hizmet anlayışıyla bağdaşmadığını belirtti. Ayrıca, şahsına yönelik bu tür bir tepkinin esnafımızı maddi olarak zarara uğratabileceğini ifade etti.

Arslan, "Seçimlerde taraf olduğu yönünde bir tepkiyi kurumlar üzerinden şahsıma kullanması ve esnaf kefalet yönetiminin buna müsaade etmesi, benim için anlaşılır bir durum değil" dedi. Bu açıklamalar, esnafın birlikteliğinin ve dayanışmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Arslan, esnaf odası ve kredi kefalet kooperatifinin farklı hizmet alanlarına sahip olduğunu ve bu durumun esnafa yük olmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı. Esnafın yaşadığı bu sorunların göz ardı edilmesinin, gelecekte bu yönetime verilecek cevabın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Bu tür gerginliklerin, esnafın sorunlarına çözüm bulma çabalarını zayıflatacağına dikkat çeken Arslan, "Esnafın menfaatleri her şeyin önündedir. Bu tür kişisel çekişmelerin, esnafın birliğini zedelemesine izin vermemeliyiz" şeklinde konuştu.

Çerkeş’te yaşanan bu olay, esnaf camiasının içinde bulunduğu zorlukların bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Kadir Arslan ve Hüseyin Erdoğan arasındaki bu gerginlik, esnafın bir arada durabilmesi ve ortak hedefler doğrultusunda ilerleyebilmesi için bir ders niteliği taşıyor. Esnafın menfaatlerini korumak ve geliştirmek adına daha yapıcı bir iletişim ve iş birliği ortamının sağlanması gerektiği aşikar.

Yerel yönetimlerin ve esnaf odalarının, bu tür sorunları çözmek için daha etkin ve yapıcı bir yaklaşım sergilemesi, Çerkeş esnafının geleceği için büyük önem taşıyor.

Bu gelişme, Çerkeş esnafı arasında büyük yankı uyandırırken, konuyla gelişmeleri Çerkeş vuslat haber olarak yakından takip edeceğiz.

 

 

 

 

 

 

ÖNE ÇIKANLAR
AFŞAR’LI GENÇLERDEN BİRLİK VE BERABERLİK RUHU İLE İSTANBUL’DA İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ
Afşar gençlerinin düzenlediği bu iftar programı, Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunu en güzel şekilde yansıtan bir etkinlik oldu. Geçmişten gelen bu geleneğin yaşatılması, gelecekte de benzer etkinliklerin düzenlenmesine ilham
ÖNE ÇIKANLAR
ÇERKEŞ KEMER KÖPRÜ HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI
ÇERKEŞ'IN ÖĞRENCI VE HALKIN KÜLTÜREL HAYATINA YENI BIR SOLUK OLACAK KEMER KÖPRÜ HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI
ÖNE ÇIKANLAR
ÇANKIRI EĞİTİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA VAKFINDA AV. AVUKAT SELÇUK BAYDAR GÜVEN TAZELEDİ
Genel kurulda oybirliğiyle yeniden başkan seçilen Avukat Selçuk Baydar seçildi.
ÖNE ÇIKANLAR
ÇANKIRI'DA GERÇEK BIR MUHALEFET:
SAADET PARTISI İL BAŞKANI NEVZAT AÇIKGÖZ'DEN MHP İL BAŞKANINA  FATİH KAYA YAPTIĞI AÇIKLAMA İLE İLGİLİ SORU "Cezaların artırılmasına yönelik Çankırı MHP milletvekili Pelin Yılık hangi oyunu kullandığını merak etmiyor da değiliz"
ÖNE ÇIKANLAR
KAPTAN MUSTAFA CAN TARİHE İZ BIRAKAN TÜRK HEKİMLERİ KONGRESİNE KATILDI
KAPTAN Can "KKTC 5. Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ile Carmed'i, nitelikli yetişmiş Türk hekimlerinin ülkemiz ve ulusumuz için önemini ve değerini konuştuk. "
ÖNE ÇIKANLAR
ÇERKEŞ’TE 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ PROGRAMINA YOĞUN KATILIM
Programa konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar Hayati İnanç katıldı. Çerkeşli hanımların yoğun ilgi gösterdiği program yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla gerçekleşti.
ÖNE ÇIKANLAR
Saadet Partisi’nden Çankırı’da “Adalet Sofrası” İftarı
Saadet Partisi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Çankırı’da düzenlenen “Adalet Sofrası” iftar programında vatandaşlar aynı sofrada buluştu. Programa parti teşkilatı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
  • Cuma 11.2 ° / 0.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 11.5 ° / 0.9 ° Güneşli
  • Pazar 10.4 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,89% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7273,11% 0,94
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00