10 Ocak'ta Duygusal Veda: "Gurbete Gidiyor Gibi Hissediyorum"

Resmiyet gitti, samimiyet geldi. Yeni görevine hazırlanan Vali Taşolar, 10 Ocak buluşmasında Çankırı’ya olan sevdasını tek cümleyle özetledi: 'Gurbete gidiyor gibiyim.'"

Haberler 10.01.2026 01:08:00 0
10 Ocak

 

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü... Ancak bu yılki kutlama bizim için sadece bir takvim yaprağından ibaret değil, aynı zamanda hüzünlü ve çok samimi bir vedanın adı oldu. Görev yaptığı süre boyunca bizlere bir mülki amirden ziyade her zaman bir dost sıcaklığıyla yaklaşan Valimiz Sayın Mustafa Fırat Taşolar ile yeni görev yerine gitmeden hemen önce bir yemek programında bir araya geldik. Çerkeş Vuslat Haber olarak bizzat yer aldığım bu buluşma, resmiyetin bir kenara bırakıldığı, omuz omuza, gönül gönüle geçen tam bir sohbet ortamıydı. O sofrada sadece yemek değil, Çankırı’da geçen günlerin anıları ve yaşanmışlıklar paylaşıldı.

Vali Taşolar ile aynı sofrayı paylaştığımız o anlarda, ortamın sıcaklığı kurduğu her cümleye yansıdı. Bizlerin gününü kutlarken dile getirdiği o söz ise sanırım hepimizin yüreğine dokundu; "Buradan ayrılırken kendimi evimden ayrılıp gurbete gidiyor gibi hissediyorum" dediğinde, bu ifadenin ne kadar içten geldiğini hissetmemek elde değildi. Bir şehrin valisinin, görev yaptığı topraklara "evim", oradan ayrılmaya ise "gurbet" demesi, bizler için paha biçilemez bir vefa örneğiydi. O an orada sadece bir devlet adamı değil, bizden biri, bir Çankırı sevdalısı vardı.

Yemek boyunca devam eden o içten hava, Sayın Valimizin mülki idareci kimliğinin ötesinde ne kadar büyük bir gönül insanı olduğunu bir kez daha gösterdi. Bizler basın mensupları olarak çok program takip ettik ama bu kadar "bizden" bir vedaya az şahit olduk. Çerkeş Vuslat Haber olarak bu özel anları yerinde yaşarken, bir yandan mesleğimizin gururunu, diğer yandan böyle değerli bir insanın gidişinin burukluğunu hissettik. Sayın Mustafa Fırat Taşolar’a bizlere kattığı değer ve Çankırı’yı gerçekten evi bildiği için teşekkür ediyoruz. Yolu açık olsun; biliyoruz ki gittiği yerde de o devlet adamı vakarıyla gönülleri fethedecek ama Çankırı’da bıraktığı bu samimi iz asla unutulmayacak. 

ÖNE ÇIKANLAR
ÇERKEŞ ÇİÇEK BALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ: ÇERKEŞ’İN TESCİLLİ ÜRÜN SAYISI 7’YE YÜKSELDİ
Çerkeş’in zengin bitki florasında yetişen çiçeklerden elde edilen nektarların, bal arılarının emeğiyle buluşması sonucu üretilen Çerkeş Çiçek Balı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.
ÖNE ÇIKANLAR
ÇAN-KOF ve ÇAN-DEF İŞ İNSANLARIMIZ İÇİN MHP VEKİLİ PELİN YILIK İLE TOPLANTI DÜZENLEDİ
ÇANDEF, Çankırılı iş insanları ve dernekler arasında bir iletişim ağı oluşturarak, sorunların daha hızlı bir şekilde çözülmesine yardımcı olmaktadır.
ÖNE ÇIKANLAR
VALİMİZ HÜSEYİN ÇAKIRTAŞ’IN HALKIMIZA MESAJI
Çankırı Valiliği görevine atanan Sayın Valimiz Hüseyin Çakırtaş, 19 Ocak 2026 Pazartesi günü saat 14:30'da göreve başladı.
ÖNE ÇIKANLAR
​"Milli Görüş Çözümün Tek Adresidir"
Saadet Partisi Çankırı’da "Niyazi Yılmaz" Rüzgarı: İl Divan Toplantısı Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı
ÖNE ÇIKANLAR
PİR-İNCİ İMALAT SANAYİ ÇERKEŞ’İN PARLAYAN YILDIZI
Çerkeş Belediye Başkanı ve Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Sopacı, ilçenin üretim ve istihdam gücüne önemli katkı sunan firmalardan biri olan PİR-İNCİ İmalat Sanayi’yi Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi’nde ziyaret etti
ÖNE ÇIKANLAR
Çerkeş’te Karne Heyecanı: Başkan Sopacı Miniklerin Sevincine Ortak Oldu
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine katılarak öğrencilerin yarıyıl tatili sevincini paylaştı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini bizzat takdim etti
ÖNE ÇIKANLAR
VALİLİK ÖNÜNDE ADIM ATACAK YER KALMADI, GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI!
Yaklaşık iki buçuk yıldır Çankırı’da görev yapan ve devletin sıcak yüzünü her daim halka hissettiren Vali Mustafa Fırat Taşolar için bugün saat 15:00’te Valilik binası önünde resmi uğurlama töreni düzenlendi.
  • Çarşamba -0.1 ° / -5.2 ° Orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 2.8 ° / -8.1 ° Hafif karlı
  • Cuma 1.2 ° / -0.5 ° Puslu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
  • BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,28% 0,04
  • EURO

    50,77% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6683,72% 1,00
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 0,00