Menü ÇERKEŞ VUSLAT HABER - ÇERKEŞ'İN GÜÇLÜ SESİ
Tarih: 10.12.2023 13:22
 HEMŞERİMİZ KADİR GÖKMEN ÖĞÜT  KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TALİP

HEMŞERİMİZ KADİR GÖKMEN ÖĞÜT KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TALİP

Facebook Twitter Linked-in

 

Hemşerimiz Kadir Gökmen Öğüt  İstanbul  Kadıköy belediye başkanlığı gibi zorlu bir göreve talip oldu . Mart 2024'da yapılacak olan yerel seçimler için bu defa erken davranma kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanlıkları için adayları belirlemesi işlemi sürüyor. Türkiye genelinde Beşiktaş ile birlikte en garanti ilçelerden olan Kadıköy için şu ana kadar 10 aday adayının olduğu, önümüzdeki hafta bu isimlerin kararlarını netleştireceği bildirildi. Adı konuşulanların ilk 3 sırasında yer alan geçtiğimiz dönem Kadıköy 24 dönem Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, aday adaylığı başvurusunu yapan ve açıklayan ilk isim oldu.24  DÖNEM Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt sosyal medyadan yaptığı açıklamada "  Kadıköy belediye başkanlığı için ilçe başkanımız Ali Narin'e başvuru dosyamı teslim ettim sırada yanımda bulunma nezaketi gösteren ilk belediye başkanımız ,meslektaşım, gururumuz Sn CengizÖzyalcin'a,kadin kolu başkanı Yasemin Özsaraç'a,ilçe yönetimine,parti büyüklerime ve kadın,erkek tüm partililere sonsuz teşekkür ederim."dedi.

Kadir Gökmen Öğüt Kimdir ?

28 Kasım 1959 yılında Çankırı'nın Çerkeş İlçesi'nde doğdu. Babasının adı Naci, annesinin adı Meliha'dır. Elbistan Ortaokulu ve Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi.

Yükseköğrenimini Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde tamamladı. Demokratik kitle örgütlerinde çalışmalarda bulunan Öğüt, 1976 yılında Fakülte Derneği kuruculuğu, 1977 yılında da Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilciliği yaptı.

30 yılı aşkın süredir İstanbul Kadıköy'de ikamet eden ve serbest diş hekimi olarak çalışan Öğüt, 1992-1995 yılları arası SHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, 1995-1999 arası CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1999-2004 seçimlerinde milletvekili adayı olan Öğüt, CHP İl, ilçe delegasyonlarında ve seçim komitelerinde çalıştı.

Bir yandan da mesleki faaliyetlerini sürdüren Öğüt, 1990 yılında İstanbul Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyeliğine seçildikten sonra, sırasıyla 2004-2008 yılları arası İstanbul Diş Hekimleri Oda Başkan Vekilliği, 2010-2011 yılları arasında da Oda Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Nükleer Karşıtı Hekimler Derneği, A.D.D. ve çeşitli spor dernekleri üyelikleri bulunan Öğüt, 2011 genel seçimlerinde 24. dönem İstanbul Milletvekili olarak T.B.M.M.'ye girmeye hak kazandı.

Meclis bünyesindeki faaliyetlerinin yanı sıra CHP Grup Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi(TÜRKPA) üyeliği de olan Öğüt, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve CHP Parti Meclisi üyesidir.

Orta düzeyde İngilizce bilen Öğüt, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —