AK Parti Çankırı Milletvekili, Salim Çivitçioğlu, AK Parti Çankırı Teşkilatı Çankırı Devlet Hastanesinde.
Yeni gelen Anjiyo cihazı ve diğer gelen cihazlarla ilgili bilgi almak için hastane ziyareti gerçekleşti.
Bu ay Çerkeş’e DİYALİZ VE ULTRASYON CİHAZI GELMESİ BEKLEYİNİYOR.
AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik ve beraberindeki teşkilat üyeleri, Çankırı Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya’dan ve Başhekim Bekir Demirtaş’tan hastaneye kazandırılan cihazlar hakkında bilgi aldı.

Cihazlar Hizmete Başlıyor
2021 yılı içerisinde Çankırı Devlet Hastanesine Göz Optik Koherans Tomografi, Göz Lazer Cihazı, Göz Anjiyografi Cihazı, Göz Ultrasonografi Cihazı, Endovizyon Sistemi (KBB), 4 Kanallı EMG Cihazı, 32 kanallı EEG Cihazı, Şok Dalga Tedavi Cihazı (ESWT), Üst Düzey Ultrasonografi Cihazı ve Bilgisayarlı Tomografi cihazları kuruldu.
Çankırı için önemli bir kazanıma sahip olan Koroner Anjiyografi Ünitesinin kurulumu ise tamamlandı. Ünite, personel eğitimleri ve malzeme temini sonrası en kısa sürede hizmet vermeye başlaması bekleniyor.
Hizmete başladığında yaklaşık bin civarındaki hastanın şehir dışına sevkini azaltacak olan anjiyo ünitesi, hem Çankırı hem de çevre illerden hastalara hizmet verecek.
25 Milyonluk Yatırım SON yıllarda yapılan en büyük hastane yatırımı olarak göze çarpıyor.
Milletvekili Salim Çivitcioğlu ise hastaneye kazandırılan cihazlarla ilgili yaptığı açıklamada, “2021 yılı içerisinde hastanemize kazandırılmış olan tüm bu cihazların yaklaşık günümüz maliyeti 23-25 milyon TL civarındadır. Çankırı Devlet Hastanemize yeni cihazlar kazandırmaya ve Çankırı için gecemizi gündüzümüze katarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Yeni sistem olan cihazlarımız hastalarımızın derdine deva olacak inşallah. Çankırı için en iyi şekilde ilerliyoruz. Çankırı bizim her şeyimiz. Yeni cihazlarımız Çankırı’mıza ve hastanemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Göz dokularını fotokoagüle (yakarak) ederek tedavi etmeye yarayan bir cihazdır.
ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy, Vücut dışı şok dalga tedavisi) vücut dışında oluşturulan şok (basınç) dalgalarının çelik başlı bir aplikatör vasıtası ile vücudun istenilen bölgesine odaklanmasıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Ultrasonografi, bir tıbbi görüntüleme yöntemi olup ses dalgaları yardımıyla vücudun iç kısmında yer alan doku ve organların genel hatlarıyla görüntülenebilmesini sağlar.
EEG testi, beyindeki elektriksel dalgalanmaların cihaz yardımı ile ölçülmesi yoluyla beyin fonksiyonları hakkında fikir sahibi olunmasını sağlayan bir testtir.
Fundus floresan anjiyografi (FFA) retina damarlarını etkileyen şeker veya tansiyona bağlı göz damar kanamaları ve tıkanıklıkları, sarı nokta hastalığı, göz içi tümörleri gibi pek çok hastalıkta tanı konmasında yardımcı olan bir tetkiktir.