BİZE NE OLUYOR

BİZE NE OLUYOR

Köşe Yazarları 2.03.2020 00:25:00 0
BİZE NE OLUYOR

Çerkeş’te ucuz iş gücünün sağlanması için çiftçilerimiz Afgan, Özbek, çoban olarak tutmakta ve aylık asgari ücretin daha altında 1.500 – 1.700 TL. maaş ile çobanlık yaptırmaktadırlar. Gurbette olan Afgan vatandaşlarının bir kısmının oturma ve çalışma izni olmadığından Afgan çoban cazip geliyor.

 

Çerkeş’de hayvancılık ve tarım alanında çalışan bu insanlar oldukça fazladır. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan çok fazla kişi olmasına karşın bir Çerkeş gerçeği vardır Çerkeşli kendisi hayvan otlatmaz işi çoksa yerli işçi bulamaz bulsa da bu ücretlere çalıştıramaz onun için Afganlı çalıştırır.

 

Çerkeş’te dün ve bu gün dövülen Afganlılar yapılan saldırırlar ırkçılık Çerkeş’te hortluyor mu? Sorusuna bizleri muatap kıldı.Bu Afganlı insanlara karşı yapılan saldırının büyüyüp ilçemizin adının karalanması kendini bilmez insanın yaptığı insanlık dışı dayak atılması insanlık suçudur ve cezası çok ağırdır.

Suriyelilere kızıp Afganlara saldıran bu insanlar insanlıktan nasibini almamış zavallılardır. ilçemizin emniyeti bu saldırıların sorumlularından hesap soracaktır.

Hiç kimsenin Çerkeş ismini karalamaya hakkı yoktur.



  • Cuma 19.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.8 ° / 9.4 ° false
  • Pazar 22.6 ° / 11.2 ° Güneşli