BİZİ YÖNETENLERDEN ÇERKEŞTEN SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

BİZİ YÖNETENLERDEN ÇERKEŞTEN SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

Köşe Yazarları 26.01.2020 14:21:00 0
BİZİ YÖNETENLERDEN ÇERKEŞTEN SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

Deprem Türkiye gündeminde , Çerkeş ‘depremi  en acı şekilde yaşamış bir ilçe  hala da ara ara yaşamaya devam ediyoruz. Deprem bölgesiyiz her an deprem olma ihtimali var, ama hiç hazırlığımız yok.

Olası bir depremde çok kötü yakalanacağız ondan korkuyorum. İşte bu yüzden yakında gelecek olan felâketten 5 ay önceki yazımızda  bahsettik, ama bir kez daha seslenelim belki sesimizi duyarlar.

O günlerde Çankırı il milli eğitim müdürümüz Muammer ÖZTÜRK ile  görüşme  fırsatı bulup  . “sayın müdürüm Çerkeş’teki okullardan alınan beton analiz sonuçları neredeyse 4-5 yıl oldu hala gelmedi, çocuklarımızı hala bu okullara gönderiyoruz “ diyerek sormuştum.

Çankırı İl milli eğitim müdürü Muammer ÖZTÜRK cevabı çok manidar dı  “bakanlık sonuçları açıklamadı” 4-5 yıl olmuş açıklamıyor. “

Çerkeş deki deprem 6 şiddetinde yâda üstü bir deprem olsaydı ve okul vaktinde olan depremde dayanıksız okullar yıkılsaydı sonuçları düşüne biliyor musunuz? 

 

Şimdi tarihe bu haber not düşülsün Çerkeş’te Allah korusun bir deprem olursa bir okul yıkılır da bir çocuğa bir şey olursa Beton analizini yapan kurum hangisi ise  Çankırı valiliği, Çerkeş kaymakamlığı, Çankırı milli eğitim müdürü, Çerkeş milli eğitim müdürü sorumludur, eğer çocuğunuzun burnu kana bunlardan hesap sorun,

Bu okullardan bu kurumlar sorumludur.

Çünkü bu kurumlar, arayıp analiz sonuçları için baskı oluşturmuş olsaydı, Çerkeş’te ki çürük okul binalar şimdiye kadar tespit olmuş olurdu, başımızın çaresine bakardık. 

Kaymakamımız Zikri Şahin bey depremden bu yana bir girişimde bulundu mu ?

Okul müdürlerimiz ve ilçe milli eğitim müdürümüz Muharrem bey, sıkıntılarımızı sık sık il milli eğitim müdürümüze aktardınız mı?

Çerkeşli veliler bu 50 60 yıllık okulda benim çocuğum nasıl okuyor diye  önce kendine sonra okul müdürüne  sordun mu?

 

Bilgimiz yok halka yansıyan bir bilgi de yok .

 Çerkeş halkı sormaz sorgulamaz.

Varsa yoksa siyaset  onu da onu da doğru bir şekilde yapamaz, yapsaydı şimdi o okulların yerinde yenisi olurdu, en azından şu an üniversite olur du, neyse…

 

Çerkeş’te olası bir deprem hazırlıklar tamam mı?

Yine bilgimiz yok ,

Olası bir depremde okulda çocukların bir tanesine zarar gelse hesabı nasıl verilir ..

 Benden söylemesi bakanlık sonuçları göndermedi mazereti hiç biri sizi kurtarmaz .

Sevgili Çerkeş halkı,

Sevgili milletvekillerim,

Sevgili valim,

Sevgili kaymakamım,

Sevgili belediye başkanım,

Sevgili siyasi partilerin ilçe başkanları

Sevgili bürokratlarımız

 Bunun vebal çok ağır olur.

“Ha  ne olur ki, boşa bu yazın Turan? müdürler sorumlular siyaseten bir yolunu bulur . Ölen ölür kalan sağlar bizimdir derler yırtarlar ceza falan almazlar diyorsanız.

Bu işin birde AHİRETİ var.

Bir de canı yanan ananın ve babanın AHI var…

 

Çerkeş’teki okullar 2000 yılından önce yapılmış yani depremde risk teşkil eden binalar

Bu binaların risk durumunun tespit edilmesi gerekir,

Lütfen bizi anlayın bu ilçenin depremden ağzı yandı içimiz rahat değil.

İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı,

Çerkeş vuslat haber olarak, Çocuğu Çerkeş’te ki okulda okuyan bir veli olarak, Vatandaş olarak, Gazeteci olarak uyarıyorum, Çerkeş’te yıkılması gereken  ne varsa ,evler okullar kamu binaları yıkılmalı ve yeni güvenli binaları yapılmalı.

Bu HABERİ neden yaptım.

 ELAĞZI depremi oldu, bende etkilendim Eylül ayında yaptığım haberi yeniden yapıyorum  buna mecburum yapmalıyım ve yapacağımda bıkmadan usanmadan  haber yapacağım çünkü , testi kırılmadan önlemimizi almalıyız.



  • Salı 22.1 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 14.5 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 14.9 ° Güneşli