TURAN DEMİR KALEMİNDEN “VEBALİ AĞIR OLUR”

TURAN DEMİR KALEMİNDEN “VEBALİ AĞIR OLUR”

Köşe Yazarları 17.07.2019 14:41:00 0
TURAN DEMİR KALEMİNDEN “VEBALİ AĞIR OLUR”

Bu yazımı  tanışma fırsatı bulamadığım ve dün aramızdan ayrılan  Ramazan YILDIRIM ve onun gibi atama bekleyenler için yazıyorum .

“mekanın cennet olsun”.

Bundan sonra  biri çıkıp, her yere üniversite açtık demesin, açtınız da ne oldu, dün toprağa verdiğimiz kardeşimiz Ramazan Yıldırım kardeşim gibi senelerce atama bekleyip de ataması yapılmayınca da  ağır sanayide Bilecik’te mi  çalışsın.

Kim bilir Ramazan kardeşim ne zorluklar ile okudu öğretmen olduğunda ne kadar sevinmiştir.

Yıllar geçip öğretmenlik ataması yapılmayınca  nasıl hayalleri yıkılmıştır.

Haydi bakalım siyasiler Ramazan kardeşimizle öbür tarafta hesabınızı görün.

Gelelim size her yere, her köye üniversite açın, nasıl olsa mezunlara iş yok, atama yok,

Türkiye’de  % 50 ilçemizde üniversite var, illerin tamamında üniversite var.   Açtığınız üniversite kötü  değil,  YÖK’ün kötü , üniversitelerin siyasi Rektörleri kötü, üniversiteyi siyasete alet eden insanlar kötü, her yere üniversite açıp yüz binlerce  diplomalı işsiz çıkaran zihniyet kötü,  yoksa neden üniversite  kötü olsun ki.

Şimdi her yerde her ilçede üniversite çok olunca öğrencide çok olacak ya, o zaman lisede ve eğitimde sınıfta kalma da olmayacak. Üniversiteye girmek kolay olacak, çünkü herkes okuyacak. Herkesin derdi, okumak meslek iş güç sahibi olmak bu gayet normal.

Çünkü yıllardır insanlara  üniversite memur amir olma yeri olarak beynine aşıladınız. Hiç bir üniversite mezunu ben de bu işimde uzman dahi prof olacağım diye Üniversite okumuyor.

Böyle giderse üniversite mezun sayımızı % 70 falan olur .Geriside  cahil  biz , tabii kalırısak, yaşarsak.

Şimdi tarım akıllı yapılıyor buğday kendisi yetişiyor çiftçiye gerek yok. Hayvanlar kendisi büyüyor çobana gerek yok, tarlalar kendiliğinden ekilip sürülüyor ekmek kendiliğinden pişiyor fırıncıya gerek yok. Taşımacılıkta şoförler araçları otomatik sistem şoförsüz şoföre de gerek yok . Şimdi inşaat mühendislerinin yeni buluşunu açıklıyorum anahtar teslim evleri robotlar yapacak inşaatçıya da gerek yok.

Soruyorum herkes okursa bu işleri kim yapacak.

Beyler  cep telefonlarından bir başınızı kaldırın

Ülkede tarım bitti bitiyor.

Çerkeş’te sanayide kalifiye eleman yok,

Tüm inşaatlarda yabancılar var,

Mezar kazacak adam bulamayacaksınız.

Siz siyasetçilere bakmayın

ONLAR İLKOKUL MEZUNUNDAN BELEDİYE BAŞKANI YAPAR.LİSE MEZUNUNDAN VALİ

Çerkeş üniversitesi ha açıldı, ha açılıyor, törenler demeçler. Vekiller ise “ilçenize üniversite  yaptık , üniversiteye  bunu aldık”, başkanların seçim vaatleri “Çerkeş’e üniversite bu sene gelecek gelmezse de bir daha ki yıl gelir elbet”

Buradan da Turan hepten üniversiteye karşı diye anlaşılmasın.

Üniversite tabii ki açacaksın,  ihtiyacı olan yere, yani eğitimine katkı sağlayacak yere açacaksın yani  eğitim + staj imkanı aynı yerde olacak.

Sözün özü üniversiteden önce mezun ettiğin insana işini bulacaksın, insanların gözünü boyamak için üniversite açmayacaksın

MEZUN ETTİĞİN HER ÜNİVERSİTELİNİN İŞİ HAZIR OLACAK

Umutlar ile ,hayaller ile oynamayacaksın

SONRA VEBALİ AĞIR OLUR



  • Cuma 22.1 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 23 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 18.4 ° / 4.4 ° Güneşli