SORUMSUZLUK ATKARCALAR'I YAKACAKTI.

Alevler, kısa sürede 20 dönüm ekili araziyi kül etti tavuk çiftliklerine ve güneş enerji panellerine ulaştı.

Atkaracalar 5.08.2023 18:49:00 0
SORUMSUZLUK ATKARCALAR

Atkaracalar İlker mahallesinde öğle saatlerinde bahçedeki çöpler temizlemek için yakılan ateş, rüzgârında etkisiyle büyüdü; İlker mahallesinde bulunan tavuk çiftliğine ve güneş enerji panellerine sıçradı.

Alevler, kısa sürede 20 dönüm ekili araziyi kül etti tavuk çiftliklerine ve güneş enerji panellerine ulaştı.

Çiftlik sahipleri112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Atkaracalar ve Saçak İtfaiye ekipleri,  yangına anında müdahalesi ve üstün gayretleri ile yangına büyümeden söndürdü. 

Olası büyük bir faciadan kıl payı dönüldü.

 

Güneş panellerinin ve tavuk çiftliğinin sahibi Orhan DENGİZ ile görüştük.  Çerkeş vuslat habere konuşan Dengiz “bölgemizde sıcaklık 40 dereceye yakın her yer kuru ot ve tarlada hasat zamanı, böylesi sorumsuzca yapılan işler sonucu 20 dönüm ekili arazi kül oldu, bizim güneş panelleri zarar gördü. 

Atkaracalar ve saçak belediyesine ve yardıma gelen itfaiyelere çok teşekkür ediyorum gerçekten üstün gayretleri sonucunda 13 hanelik bu yer kül olmaktan kurtardılar. Atkaracalar belediye başkanım Harun OFLAZ’A İLGİSİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM DEDİ

Edinilen bilgiye göre güvenlik kameralarında yangını çıkaranın tespit edildiği öğrenildi. Olay ile ilgili Atkaracalar jandarma ve itfaiye rapor tutup soruşturma yürütüyor. 


  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 13.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.6 ° / 13.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu