MHP ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKAN ESEN AK PARTİYİ YİNE YENDİ

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Yerel Seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre Çankırı’da mevcut belediye başkanı İsmail Hakkı Esen güven tazeleyip yeniden Çankırı’nın belediye başkanı oldu.

Siyaset 1.04.2024 00:13:00 0
MHP ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKAN ESEN  AK PARTİYİ YİNE YENDİ

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Yerel Seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre Çankırı’da mevcut belediye başkanı İsmail Hakkı Esen güven tazeleyip yeniden Çankırı’nın belediye başkanı oldu.

Çerkeş vuslat haber “Yayınımıza başladığımız an itibari ile edindiğimiz resmi olmayan verilere göre 56 Bin 285 seçmenin yer aldığı Çankırı’da 174 sandıkta kullanılan oyların yüzde 59,83’ünü alan İsmail Hakkı Esen güven tazeleyerek Çankırı’nın yeniden belediye başkanı oldu. Yüzde 31,38 oy alan AK Parti adayı Hüseyin Filiz seçimi ikinci sırada tamamlarken oyların yüzde 2,62’sini alan CHP adayı İlhan Tekin üçüncü olarak seçimi tamamladı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti İl Genel Meclisine 5, MHP ise 4 üye vermiş oldu.

Seçim sonuçlarının ardından İsmail Hakkı Esen’i destekleyen vatandaşlar Çankırı kent meydanına akın etti. Büyük farkla belediye başkanı seçilen İsmail Hakkı Esen burada vatandaşlarla seçim galibiyetini kutladı. Belediye Meydanında kutlama yapan vatandaşlara seslenen Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen Esen “Çankırı’nın evladı olmaktan sizin kadar gurur duyuyorum. 2019 yılında şunu demişlerdi; iktidar partisi olmadan nasıl hizmet edeceksin diye. 2019 yılında bir şey yapamaz dediler. Bizi hakir gördüler. Bunları unutmadık. Ama bütün olumsuzluklara rağmen, geçirdiğimiz bütün zor günlere rağmen pandemiye rağmen, ekonomik krizlere rağmen bugüne kadar 178 tane proje yapmışız. Bunlarda 63 tanesi yıllardır vaat edilip gerçekleştirilemeyen projeler. Sanıldı ki insanları koli vererek kandırabiliriz. Genel başkanımın bir sözü vardı; Çankırı aldı paketi vurdu tokat atı. Allah’ın izni ile benim hemşerilerim kimin çalışıp çalışmadığını iyi biliyor. Algı belediyeciliği yapılıyor denildi. Algı belediyeciliğimi gönül belediyeciliğimi herkes görsün burada. Bize yaptıklarımızı anlatırken dahi algı yapıyorsunuz dediler. Biz Allah rızası için her zaman söyledim öksüz şehrimde garip şehrimde her şeyin en iyisine layık olan şehrimde garibin yetimin hakkını gözeterek Çankırı’mızı hakkettiği yere bu zor şartlarda da getirmeye gayret ettik. Bazen bizde şaşırdık bunlar nasıl bitti diye, Allah doğrunun yanındadır dedim. Bize iftiralar atıldı yalanlar söylendi. Ama gel gör ki bugün bütün Çankırı halkı tarihi bir farkla gereken cevabı vermiştir.” dedi.
35 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu vurgulayan Esen “Kimliğim belli ülkücüyüm ben ama vatanına bayrağına kuranına ezanına sahip çıkan her zaman saygı durmuş onlara leke sürdürmemiş sizler gibi Anadolu coğrafyasının bir evladıyım önce. Onun için bizim sloganımız şu “ayırmadan ayrışmadan canla başla” Çankırı için mücadele etmektir. Biz insanımızı seviyoruz. İnsanları ayırmadan bütün hemşerilerimi çok seviyorum. Bizim insanımızın bir şey istediği yok. Çankırılı olmaktan şeref ve onur duyuyorum. Biz 54 senedir bir yere gitmedik. Gidip geri de dönmedik. Biz hep Çankırı’daydık. Biz Çankırı’yı herkesten iyi biliriz. Onun için kimse bize ahkam kesmesin. Ben bu şehrin sokaklarında büyüdüm ve şehrimi terk etmedim hep buradaydım. Mezarımda burada, geriden gelip de ahkam kesenlere pabuç bırakacak değiliz.” İfadelerini kullandı.

Ayrım yapmadan yönetim anlayışının devam edeceğini belirten Başkan Esen “Bize baktılar dediler ki 1,65 boyunda bir adam ne yapacak. Kimi zaman isim taktınız atom karınca diye, Şifo Mehmet diye. Bu adam şeytan diye demediniz hiçbir zaman. Allah razı olsun. Bizim boyumuz 1,65’te yüreğimiz 5 metre. Bu her kişinin işi değil er kişinin işi. Biz bundan sonrada elimizden gayreti göstereceğiz. O gün bir söz vermiştim. Eğer hakkaniyetli bir yönetim gösteremezsek, eğer hemşerilerimiz arasında ayrım yaparsak, eğer Çankırı’nın hizmetkarı olmazsak gök girsin kızıl çıksın demiştik. Bize milliyetçiliği anlattılar, Çankırı’nın evladına milliyetçiliği anlattılar kimse bize vatan sevgisini bayrak sevgini anlatmasın biz herkesten iyi biliriz. Bu vatanın ne şartlarda kazanıldığını herkesten iyi biliriz. Vatan dedi mi bayrak dedi mi bizim akan sularımız durur. Onun için rabbim bugün sizlerin sayesinde bu hizmetleri yapmak için bize bir daha görev verdi. Sizlerde bize destek vererek beni tekrar belediye başkanı yaptınız. Şundan emin olun bayrağımızdan eminiz, gelecek neslimizden eminiz bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz Çankırı’da ağlayanla ağlar, gülenle güleriz. Biz bu şehrin çocuğuyuz aslımız belli nefsimiz belli Allah’ın izni ile. Bu şehrin huzurunu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. İnsanları kandıramazsın, boş vaatlerle yalanla iftiralarla kandıramazsınız. İki defa kandırdınız, üçüncüyü yemezler. Böyle maharetiniz vardı neden yapmadınız derler. Adam çıktı vaatlilerimi 2 ayda yaptı derler. Sonra diyorlar ki algı yönetimi. Çünkü şehirden kimsenin haberi yok.” ifadelerini kullandı.
 

2024/03/1711918239_gkbzye9xiaa63xm.jpg

 

 


 


  • Pazartesi 24.6 ° / 13.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.9 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 23 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı