SALGIN İLİMİZDE VE İLÇEMİZDE HIZLA ARTIYOR,YASAKLAR GERİ GELECEK

Haberler 23.03.2021 12:34:00 0
SALGIN İLİMİZDE  VE İLÇEMİZDE HIZLA ARTIYOR,YASAKLAR GERİ GELECEK


 

Bakan Koca, 'Son hafta 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Kastamonu, Çankırı, Yalova, İstanbul ve Erzincan. En çok azalan illerimiz: Sinop, Gümüşhane, Mersin, Kırıkkale ve Burdur. Riski ortadan kaldıracak olan tedbirdir' mesajını paylaştı.

İlçemizde hızla artan korona virüs vakaları bölgede endişe yarattı. İlçemizde günlük yeni korona virüs vakası çıkarken, hastanelerdeki yoğunluk ilgi çekici.

      Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, sosyal medya hesabında 3 haftalık değişimin haritasını attı vaka sayılarında hızlı bir artış gözlenen tabloda endişe verici boyuta ulaştı.

Kontrollü Normalleşme Sürecinde Çerkeş halkı maske mesafe ve hijyene dikkat etmek gerekliğinin

Kaymakamlık Çerkeş emniyet müdürlüğü ve toplum sağlığı ve belediye ilçemizde çarşı esnafı ve halk pazarının bulunduğu bölgede denetimler gerçekleştirildi. Bu kurallara uymayanlara cezai yaptırım uygulandığı görüldü.

 Salgın hastalığının hızla yayılımının önüne geçilmesi hijyen kurallarına titizlikle uymamız, kalabalık ortamlardan uzak durmamız ve ziyaretleşme yapmamamız gerekiyor.

Dışardan gelenler mutlaka muhtarlar tarafından kontrol edilmeli HES koduna bakılmalı muhtarlar eğitilmeli.

İlçemizde her geçen gün pozitif vakaların arttığını görüyoruz. Özellikle sizlerden ricamız köylerinizdeki ve mahallelerinizdeki vatandaşlarımıza il ve ilçemiz dışından gelen misafirlerle temas kurmamaları gerektiğini anlatmanızdır” dedi.




  • Cuma 19.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.8 ° / 9.4 ° false
  • Pazar 22.6 ° / 11.2 ° Güneşli