HASAN PAŞA’NIN 3. DÖNEMİ BAŞLARKEN!

. Aslında başkanın son beş yılında başarısızdı diye kimse diyemez. Peki ne oldu derseniz?. Son birkaç yıldan bu yana ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı,

Haberler 10.04.2024 10:26:00 0
HASAN PAŞA’NIN 3. DÖNEMİ BAŞLARKEN!

 

MEHMET AKBACAK'IN KÖŞE YAZISI 

HASAN PAŞA’NIN 3. DÖNEMİ BAŞLARKEN!

    2014 yerel seçimlerinde Melbourne’deydim. Türkiye ile arada 8 saatlik zaman farkı olduğu için seçim sonuçlarını anında öğrenemedim. Merakla beklediğim 17-25 Aralık Fetö darbesinden dolayı sonuçların ne olacağı ve Çerkeş’de aday olan öğrencim Hasan Sopacı’nın seçim sonucuydu. Şükürler olsun ikisinde de çok iyi sonuçlar alındı.

    2014’de başlayan Çerkeş Belediye Başkanlığı 10 yıldan sonra 15 yılına doğru evriliyor. Çerkeş tarihinde Hasan Paşa’nın başkanlığıyla birlikte Çerkeş’in yüzü gülmeye başladı. Daha doğrusu Çerkeş’in miladı bile diyebiliriz. Çerkeş’in geçmişten gelen bir özelliği vardı. Siyasi iktidarla yerel iktidar uyum içinde olmamıştır. O güne kadar Çerkeş Ankara’dan gerekli desteği almamıştır. 2000’li yıllarda yaşanan ekonomik krizde üstüne tuz biber ekmiştir. Çerkeş bozkır ortasında kavruk bir kasaba olmaktan ileri gidememiştir.

     Hasan Paşa’nın iktidara gelmesiyle birlikte ilk yaptığı icraat alt yapıya el atması oldu. Her taraf kazıldı, çamur içinde kaldı, göletler oluştu. Hatta birileri olta atıp balık tutar gibi sosyal medyada dalgasını geçti. Başkan yılmadı azimle çalışmasına devam etti. Yollar asfaltlandı, elektrik telleri yer altına indi. Su şebekesindeki asbest borular sökülüp atıldı. Yeni sağlıklı borular yerleştirildi.

   Çerkeş’in en önemli sorunlarından birisi de işsizlikti. 2014’de OSB’de iki adet fabrika da 30 kişi çalışıyordu. Bugün 14 fabrikada 1.800 kişi çalışıyor. Ayrıca 11 fabrikanın çalışmaları sürmekte, üç fabrikada proje aşamasında, tamamlandığında 5.000 kişi istihdam edilecek. Bugün Çerkeş’te işsizlik sorunu sıfırlanmış. Hatta işçi bulamadıkları için şikayet ediliyor. Tabii sanayileşmeyle birlikte sosyolojik yapı hızla değişmiş, dışardan göç aldığı gibi inşaat ve hayvancılık sektöründe Afganlı işçiler gelmeye başlamış. İlk zamanlar eski Çerkeşliler bundan şikayet ediyorlardı. Kimse kimseyi tanımıyor, biz Çerkeş’te azınlık kaldık diye sitem ediyorlardı. Fakat bu gelişme Çerkeş’in ekonomisini hareketlendirdi, tarlalar arsa haline dönüştü, gelir düzeyi yükseldi. Hemen hemen her evin önünde arabalar görülürken çarşıda park edilecek yer bulmakta zorlanıyorlar. Projelerin birisi de 72 araç kapasiteli kapalı otopark devreye sokulacak.

    Burada 10 yılda planlanan 89 büyük projeden bahsedecek değilim. Seçimler sırasında kitapçık halinde sizlere dağıtıldı. Konuşmalarda bahsedildi. Benim vurgulamak istediğim konu bu kadar çalışmadan sonra Paşa’nın oyunun daha fazla artacağını düşünürken maalesef oy oranı düşmüştür. Aslında başkanın son beş yılında başarısızdı diye kimse diyemez. Peki ne oldu derseniz?. Son birkaç yıldan bu yana ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı, hayat pahalılığı ve emeklilerin beklentisine cevap verilemeyişi yalnız Çerkeş’te değil, ülke genelinde bu düşüşü gördük. Hatta sandığa gitmeyenlerin çoğunun da AK Partili olduğu biliniyor. Böyle olmasına karşın Çerkeş ve Hasan Paşa yoluna devam ediyor ve edecektir. Yolu açık olsun. Önümüzdeki beş yılda Çerkeş’i şaha kaldıracağını umuyorum. Haydi kolay gelsin Hasan Paşa başkanım! Ramazan Bayramınızı gönülden  kutlar,  Sevdiklerinizle birlikte Sağlıklı,  Huzurlu ve Mutlu nice Bayramlar  geçirmenizi dilerim. Kalın Sağlıcakla. 


  • Pazartesi 24.6 ° / 13.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.9 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 23 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı