GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ SADIK AK’DA TIRPANLA OTLARI TEMİZLEME ÇALIŞMALARINA YARDIMDA BULUNDU.

04-09 Temmuz 2023 tarihleri arasında Bayramören'de düzenlenecek XC Open 2023 Yamaç Paraşüt Yarışmaları için kullanılacak kalkış alanları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ve Akseki Köyü Aluç Mahallesi sakinlerinin katılımı

Çankırı 24.06.2023 23:52:00 0
GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ SADIK AK’DA TIRPANLA OTLARI TEMİZLEME ÇALIŞMALARINA YARDIMDA BULUNDU.

04-09 Temmuz 2023 tarihleri arasında Bayramören'de düzenlenecek XC Open 2023 Yamaç Paraşüt Yarışmaları için kullanılacak kalkış alanları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ve Akseki Köyü Aluç Mahallesi sakinlerinin katılımıyla imece usulüyle vahşi otlardan arındırıldı.

Pist düzenleme çalışmalarına Bayramören Kaymakamı Fatmagül Dalmış, İl Müdürümüz Sadık Ak, Yurt Hizmetleri Müdürü İsmail Efe, Gençlik Hizmetleri Müdürü Cengiz Demirel, Korgun İlçe Müdürü İsmail Yurtlu, Kurşunlu İlçe Müdürü Osman Aydın, personeller ve köylüler katıldı.

Bu kapsamda paraşütçülerin kullanacağı pistler vahşi otlardan arındırılarak, güvenli uçuşa elverişli hale getirildi.

Temizlik çalışmalarına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak’da tırpanla otları temizleme çalışmalarına yardımda bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, yaptığı açıklamada, paraşüt yarışmalarını önemsediklerini söyledi.

Çankırı'nın ve Bayramören'in tanınırlığına katkı sağlamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Ak, "Uluslararası bir yarışma yapılacak. Şu ana kadar 40'ın üzerinde başvuru alındı. Yurt dışından da sporcularımız kayıt yaptırdı. İlçemizde güney ve kuzey pisti olan, rüzgar yönüne göre kullanılabilen dünyada nadir yarışma alanlarından bir tanesidir. Yağışların bu sene yoğun olmasından dolayı pistlerimiz otlarla kaplanmış. Elimizdeki imkanlar dahilinde insan gücünün ön plana çıktığı çalışmayla pistlerimizi hazır hale getirdik. Herkes bir işin ucundan tuttu. Büyük araçların giremediği alanlar olduğu için, tırpanlarla, tırmıklarla ve anadutlarla vahşi otları temizlemiş olduk. Bugün burada el birliği ile örnek bir çalışma sergileyen mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. " dedi.

 



  • Çarşamba 21.6 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.3 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 22 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu