KIZILCAHAM ÇERKEŞ TÜNELİ AÇILDI DARISI DUBLE YOL İÇİN OLSUN

Haberler 27.02.2021 14:01:00 0
KIZILCAHAM ÇERKEŞ TÜNELİ AÇILDI DARISI DUBLE YOL İÇİN OLSUN


Ankara'nın Kızılcahamam ilçesini Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlayan 2 bin 71 metrelik Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemi ile katıldığı törenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Kara İsmailoğlu tarafından 27 Şubat 2021 Cumartesi günü açıldı. Ankara ve Çankırı milletvekilleri ve Kızılcahamam belediye başkanı ve Çerkeş belediye başkanlarının yanı sıra STK başkanları açılışa katıldı

Açılan bu tünel Kızılcahamam Çerkeş arası duble yol olduktan sonra Bölgemizin her türlü gelişmesine katkı sağlayacak, ilçemizi Başkent Ankara’ya bir adım daha yakınlaştıracak, Kastamonu, Sinop ve Karabük illerine yolculuk yapanlarında ilçemizden geçmesini sağlayarak, ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

 

Kızılcahamam ile Çerkeş arasında yüksek rakım ve eğimden kaynaklı kış şartlarının etkisi en aza indirilerek, ulaşım standardı artırılmış ve güvenli trafik akışı sağlanmış oldu.

6 kilometrelik mevcut güzergâhın uzunluğu tünelle 3,6 kilometreye düşürülerek yol 2,4 kilometre kısaltıldı.

Proje sayesinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların bu güzergâhı tercih etmesiyle Kızılcahamam ve Çerkeş ilçelerinin ekonomi, kültür ve turizm açısından gelişimine de katkı sağlanacak.

 

Çerkeş vuslat haberin edindiği bilgiye göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na duble yol projesi verildiği söylendi.

.

 



 

 




  • Perşembe 27.3 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Cuma 27.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı