ÇERKEŞ'TE BU TRAKTÖRLER KAZAYA SEBEB OLURSA SUÇLU KİM? TRAFİYE ÇIKAN MI ÇIKARTAN MI?

Çerkeş’te traktöre bağlı tarım araçlarında ve lamba ne reflektör var tek bir uyarıcı işaret yok. Çerkeş Kızılcahamam ve Çerkeş D-100 karayolunda Boyunca bu kazalar çok can yaktı.

Yaşam 18.08.2023 22:14:00 0
ÇERKEŞ

Çerkeş’in en önemli sorunlarından biri olan trafik çıkan araçların yeterlilik uygulaması yapılmaması trafik halinde iken cezaların yazılmaması.

Çerkeş’te her yıl balya çeken araçları ramorkler veya traktörlerin ya da tarım araçlarının sebep olmasından dolayı en az 3 -4 vatandaşımız hayatını kaybetmekte, yaralanmakta ya da sakat kalmaktadır.

Tarım araçları içerisinde önemli bir yere sahip olan traktörlerin karayolu üzerinde seyir durumunda iken görünürlüklerinin az olması ve diğer araçlara göre daha yavaş seyretmeleri nedeniyle, hızlı seyreden diğer araç sürücüleri tarafından aniden fark edilmelerinden dolayı traktörlerin trafik kazasına karışma oranı diğer araçlara göre daha yüksektir. 

Çerkeş’te traktöre bağlı tarım araçlarında ve lamba ne reflektör var tek bir uyarıcı işaret yok.

Çerkeş Kızılcahamam ve Çerkeş D-100 karayolunda Boyunca bu kazalar çok can yaktı.

Bakın Çerkeş’te denetim var mı? yok mu?

 Siz karar verin.

 

işte izlediğiniz  video görüntüleri bugün çekildi.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun "Araçlarda Bulundurulması Zorunlu Gereçler" başlıklı 31. maddesi ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 sayılı cetvel (Araçlarda bulundurulması gereken teçhizat ile bunların niteliklerini gösteren cetvel) de traktör römorklarına takılması gereken işaret levhaları belirlenmiştir,

Bu kapsamda;  Çerkeş’te traktörlerin karayolunda güvenli seyirlerini sağlamak ve gece intikallerinde diğer araç sürücülerine karşı görünürlüklerini artırmak amacıyla tüm traktör römorklarına söz konusu mevzuatta belirtildiği üzere iki adet reflektör takılması sağlanacak ve  traktör römorklarına iki adet reflektör takılıp takılmadığı yapılacak denetimlerde kontrol edilmelidir kesinlikle römorklu veya balya çeken araçlar eğer uyarıcı reflektör ikaz lambası yoksa kesinlikle cezai işleme tabi tutulmalıdır 

 

 

 


  • Perşembe 23.3 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 22 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 20.6 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı