Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik'

Dünya'dan Haberler 7.05.2022 19:41:11 0
Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik

Adımda Güvenli Trafik'' Mottosuyla Düzenlenen Karayolu Trafik Haftası Etkinliğine Katıldı

Ülkemizde bu yıl 07-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında kutlanacak olan ''Karayolu Trafik Haftası'' kapsamında ilçemizde bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti yapıldı. 07 Mayıs 2022 Cumartesi günü  ''Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik'' mottosuyla trafik kazalarından kaynaklı can ve mal kayıplarının azaltılması, karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesi, trafik güvenliği konusunda bilgilendirme, bilinçlendirme amacıyla Ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak saat 11:00'da başlatılan etkinliğe Sayın Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkan Vekili Ergün Sertkara, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Veyil, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Yazı İşleri Müdürü Diyar Can, kurum amirleri, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği görevlileri ile zabıta görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Işıklar Konağı önü kavşak noktası, otogar, taksi durağı ve çarşı merkezinde  ''Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik'' mottosuyla ''1. Adım Yaya Yolunda İlerle, 2. Adım Görünür Ol, 3. Adım Trafik Işıklarını Takip Et, 4. Adım Yaya Geçidi Kullan, 5. Adım Yola Odaklan'' alt başlıklarında bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma konularında broşürler dağıtılarak, güvenli trafik hususları hatırlatıldı. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sayın Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu, hafta boyunca Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik, Bi Hareketine Bakar Hayat, Kemerinle Yol Ver Hayata, Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda, Yayalar Kırmızı Çizgimiz ve Trafikte Her Yıl Daha İyiye mottolarıyla faaliyetlerin süreceğini belirtti ve vatandaşlarımızın Karayolu Trafik Haftasını kutlayarak sağlık, huzur ve esenlikler diledi.   “2021­2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021­2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı”nın uygulanmasına ilişkin 2021/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 03.02.2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa dayanılarak çıkarılan Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası Yönergesi gereğince İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı) ve diğer paydaşların katılımı ile 07­13 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Karayolu Trafik Haftası etkinliklerinin icra edilmesi amacıyla ilçemizde;
 
  1. “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla 05.2022 Cumartesi g ü n ü saat 11:00’de ü l k e g e n e l i ile eş zamanlı o l a r a k Kaymakam, Belediye Başkanı ve kolluk amirlerinin katılımıyla Işıklar Konağı önünde vatandaşlarımıza kampanya hakkında bilgilendirme yapılacaktır.
  1. trafik.gov.tr adresi üzerinden temin edilen “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunun görsellerinin billboardlarda ve sosyal medya platformları başta olmak üzere yerel basın/yayın organları, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlar (otogar, havalimanı, AVM, otobüs/metro durakları vb.) ve kurumsal iletişim sayfaları v b . y e r l e r d e kullanılması/asılması sağlanacaktır.
  1. Ayrıca 2021 yılında trafikte emniyet kemeri kullanımının teşvik edilmesine yönelik kullanılan “Bi Hareketine Bakar Hayat”, “Kemerinle Yol Ver Hayata”, “Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda” ve trafikte yaya önceliği konusunda “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” v e “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottoları da etkin olarak kullanılacaktır.
Hafta boyunca yerel medyada trafik güvenliğine ilişkin düzenlenecek programlara konusunda uzman personel/eğiticilerin katılarak vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanacaktır.
  1. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı Pol­Net ana sayfasında bulunan radyo ve TV spotlarının hafta boyunca yerel medyada yayınlanması ve aynı sayfada bulunan afiş, pankart ve billboard görsellerinin şehrin yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu kesimlerinde bulunan yol güzergahlarında, dijital ve ışıklı reklam panolarında hafta boyunca sergilenmesine önem verilecektir.
  1. Karayolu Trafik Haftası süresince ilçe Müftülüğünce gerekli koordinasyon sağlanarak camilerde verilecek vaazlarda trafik güvenliğine ilişkin mesajlar iletilecektir.
  2. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine kurularak okullarda trafik güvenliğine yönelik eğitim faaliyetleri yoğunlaştırılacaktır.
  3. Trafik kazasına karışmış veya yakınlarını kaybetmiş kişiler ziyaret edilecek
  4. Emir Osman BULGURLU Çerkeş
  5.                             Emir Osman BULGURLU Çerkeş Kaymakamı
         

  • Çarşamba 21.6 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.3 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 22 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu