ADEM CAN'IN HATALARI FEDERASYONU BİTİRDİ.

Ankara'da 2004 yılında kurulan 20 yıldır Genel Başkanlığını Adem Can'ın yaptığı Çankırı Dernekler Federasyonu yönetim kurulundan 7 kişi birden istifa etti.

Güncel 6.04.2024 00:03:00 0
ADEM CAN

 

 

 

Ankara'da 2004 yılında kurulan 20 yıldır Genel Başkanlığını Adem Can'ın yaptığı Çankırı Dernekler Federasyonu yönetim kurulundan 7 kişi birden istifa etti. 

Geçtiğimiz yıl Kaptan Mustafa Can'ın Genel Başkanlığında kurulan Çankırı Konfederasyonu ile ilgili konularda fikir ayrılığına düşen Çankırı Dernekler Federasyonu'nun 7 yönetim kurulu üyesi toplu olarak istifa dilekçelerini ÇANDER Genel Sekreteri Şeref Çakır'e teslim etti.

Yeni kurulan Çankırı Konfederasyonu'nun üyelik ve delege yapısına itiraz eden ve Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem Can ile ters düşen Ankara'daki bazı Çankırı ilçelerinin federasyon başkanlarının yanında yer alan 7 yönetim kurulu üyesi kısa bir açıklama ile görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular.

 

İstifa eden isimlerin ortak açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Görevlerinden istifa eden isimler, istifa nedeni olarak şu gerekçeleri öne sürdüler: “Federasyonun hemşehrilerimizi temsiliyet noktasında boşa düşmesi, Ankara’da ki hemşehrilerimizi birleştirici değil ayrıştırıcı bir duruş sergilemesi, nitekim bunun da kopmalara ve küskünlüklere neden olması, kurumsal bir yapıdan ziyade bireysel ve menfi düşüncelerin ön plana çıkması vb nedenlerde 7 başkan yardımcısı ve yönetim kurulu olarak istifa etme kararı bizlerde hasıl olmuştur.” Çankırı’yı temsil noktasında uzun süredir tartışmaların hedefinde olan Adem Can, özellikle geçtiğimiz yıl Ekim ayında Ankara’da yapılan başarısız Çankırı Tanıtım Günleri organizasyonu ile hedef tahtasına oturmuştu. Çankırı Dernekler Federasyon’undan istifa eden isimlerin İlçe Federasyonları olarak Konfederasyon kurma yolunda oldukları kulislerden sızan bilgiler arasında yer alıyor.

 

İşte ÇANDER Yönetim Kurulu'ndan istifa eden o isimler:

Abdurrahman Karabudak / Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanvekili 
Uğur Sucu / Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkan
Kadriye Çimen / Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkan
İsa Yaman / Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkan
Yunus Yarımkaya / Çankırı Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi
Seyit Sucu / Çankırı Dernekler Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi
Mehmet Ayhan / Çankırı Dernekler Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi


  • Pazartesi 24.6 ° / 13.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.9 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 23 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı