Başkan Esen, “BAYRAMA HAZIRIZ”

Bayramın İlk İki Günü Toplu Taşıma Ücretsiz

Çankırı 24.06.2023 23:59:00 0
 Başkan Esen, “BAYRAMA HAZIRIZ”

 

Başkan Esen, “Bir Telefon Kadar Uzaktayız” 

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, bayram süresince vatandaşların istek ve taleplerinin karşılanmasında bir telefon kadar uzakta olduklarını söyledi. Çankırı Belediyesinin bayram öncesi hazırlıklarına devam ettiğini belirten Başkan Esen, belediye ekiplerinin bayram süresince olası durumlar için teyakkuzda beklediğinin altını çizdi. 

Çankırı Belediyesi Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlıyor. Belediyenin Modern Hayvan Pazarı kurbanlık satışı yapmak isteyen celepleri ağırlarken merkezdeki kurban kesim alanlarının eksiklikleri de gideriliyor. Park ve Bahçeler ile Mezarlıklar Müdürlüklerine bağlı ekipler, şehri mezarlığında ot biçme çalışmalarını yürütüyor ve kabirlere giden yolları onarıyor. Mezar alanlarını arife günü ve bayrama hazırlayan ekipler, kabir ziyaretlerinin daha rahat yapılması için çalışıyor. 

Şehrin muhtelif alanlarında devam eden asfalt, yama ve kaldırım çalışmalarını bayram öncesinde hızlandıran Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Modern Hayvan Pazarı ile Belediye Mezbahada başlattığı tamirat çalışmalarını tamamladı. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler ise kurban kesim alanlarında ızgara, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarına el attı.  Kurban kesimi için gerekli çukurlar kazılarak ihtiyaç duyulan çeşmelerin yerleştirilme çalışmaları devam ediyor. 

Bayram hazırlıkları Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin cadde ve sokak yıkama ile camilere gül suyu sıkma çalışmaları ile son bulacak. 

Bayramın İlk İki Günü Toplu Taşıma Ücretsiz

Çankırı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre; Kurban Bayramı’nın ilk iki günü halk otobüsleri ücretsiz hizmet verecek. 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak dört günlük Kurban Bayramı’nda vatandaşlar,  28-29 Haziran tarihlerinde şehir içi ulaşımı hiçbir ücret ödemeden kullanabilecek.

Vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur, güven ve rahatlık içerisinde geçirebilmeleri için bir dizi önlemler alan Çankırı Belediyesi, bayramda eş ve dost ziyaretlerinin rahat bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için şehir içi toplu taşıma araçlarını bayramın ilk iki günü ücretsiz yaptı. Güzergâh saatlerine uygun şekilde yolcu taşımacılığına devam edecek halk otobüsleri, 28-29 Haziran tarihlerinde vatandaşlardan herhangi bir ücret talep etmeyecek. Bayram süresince oluşabilecek acil ihtiyaçlarda ise “Alo 153” hattı üzerinden belediye ekiplerine ulaşılabilecek.


  • Cumartesi 24.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 13.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.6 ° / 13.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu